OVAKAV ŠOK I TUGA BILI SU SAMO POSLE DRAŽENOVE SMRTI! Stiv Ker uporedio tragične pogibije dve košarkaške legende!
Foto: Profimedia/Printskrin

SKRHAN

OVAKAV ŠOK I TUGA BILI SU SAMO POSLE DRAŽENOVE SMRTI! Stiv Ker uporedio tragične pogibije dve košarkaške legende!

Košarka -

Stiv Ker trofejni trener Golden Stejta i dalje ne može da dođe sebi posle tragične smrti Kobija Brajanta

"Ovakav šok i tugu koju osećamo nakon Kobijeve tragične smrti osetili smo samo još jednom, 1993. kada je poginuo Dražen Petrović. Ovo je najveća tragedija u NBA istoriji", smatra trofejni trener Golden Stejta, Stiv Ker.

Dražen je poginuo 1993. godine u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kada mu je bilo 28 godina.

Bio je najbolji košarkaš Evrope, počeo da dominira i NBA parketima a onda šok i edna od od najvećih tragedija u istoriji sporta.

Stiv Ker (54) sve je osvojio sa Majkom Džordanom i Draženovim saigračem iz reprezentacije, Tonijem Kukočem, u Bulsima.

A onda je to ponovio kao trener FGolden Stejt Voriorsa.

On vrlo dobro zna šta je strašna bol, jer je njegov otac Malkolm, koji je bio diplomata, ubijen u Libanu, i to u Stivovom rodnom Bejrutu, kad je sadašnji strateg "ratnika" imao samo 19 godina

foto: Daren Abate

.Kobi Brajant je poginuo u 42. godini života, a helikopter je u smrt odneo i njegovu voljenu 13-godišnju kćer Đianu, kao i još sedam osoba.

Ker se na prvom treningu Golden Stejta posle te tragedije suočio sa pitanjem , da li je ova nesreća najveća otkad NBA postoji

"Da. Mislim da jeste. Bili smo isto tako šokirani kada smo čuli da Medžik Džonon ima HIV jer tada smo, 1991. godine, mislili da mu je ostalo možda godinu dana života. Hvala Bogu, Medžik živi i dalje, srećan je i ispunjen... Ali, ako govorimo o onima kojih više nema, ovakav šok i tugu koju osećamo nakon Kobijeve tragične smrti osećali smo samo još jednom, 1993. kada je poginuo Dražen Petrović. Dražen je član Kuće slavnih, Kobi je jedan od najvećih u istoriji. I tada i danas, i za Dražena i za Kobija... Ne možeš da veruješ da se dogodilo. Nešto ti ne da da se pomiriš sa takvom tragedijom - rekao je Stiv Ker, čovek sa pet igračke i tri trenerske NBA titule", a prenosi 24sata.hr.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track