SLEDI ONO GLAVNO! Dabović: Meč sa SAD bio priprema za Nigeriju!
Foto: Starsport©

kvalifikacije za oi

SLEDI ONO GLAVNO! Dabović: Meč sa SAD bio priprema za Nigeriju!

Košarka -

Srbija je izgubila od SAD 88:69 u hali "Aleksandar Nikolić" u prvom kolu grupe A olimpiijskog kvalifikacionog turnira.

Košarkašica reprezentacije Srbije Ana Dabović izjavila je da je meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre bio priprema za subotnji susret sa Nigerijom.

"Gledali smo da iskoristimo utakmicu protiv Amerikanki da se spremimo za ono što je najbitnije, a to je utakmica protiv Nigerije. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, na okupu smo bile tri dana i zato smo morale da tako priđemo utakmici. Da su drugačije okolnosti, sigurno da bismo ušle u meč da pobedimo kao što ulazimo u svaki susret. Svaka devojka je igrala, osetila je loptu, salu. Sutra da bude još više publike, pruzićemo još bolju igru i nadam se da ćemo ostavrtiti ono što je najvažnije, a to je prolaz na Olimpijske igre", rekla je Dabović novinarima.

Izabranice Marine Maljković sutra od 17 sati igraju meč protiv Nigerije, koji će biti ključan za plasman u Tokio, a bek srpske selekcije ističe da se nada glasnoj podršci navijača.

"Ljudi možda drugačije gledaju afričke ekipe, kao ekipe koje imaju samo fizikalije. Međutim, u poslednje vreme mnogo igračica igra u Evropi na ozboljinom nivou. Od početka smo znali da će biti težak meč, za to se i pripremamo. Zato smo i utkamicu SAD gledali na taj način, da se prpiremimo za sutra. Nadam se da ćemo energetski bolje prići, da ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo sa punom halom slaviti protiv Nigerije", zaključila je Dabović

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track