Najnovije vesti

POZVAO NA SARADNJU Svetislav Pešić: Naš cilj je da završimo sezonu
Foto: EPA/DAVID AGUILAR

NEPOZNANICE

POZVAO NA SARADNJU Svetislav Pešić: Naš cilj je da završimo sezonu

Košarka

Proslavljeni srpski stručnjak i trener Barselone Svetislav Pešić za španske medije govorio je o nastavku sezone.

”Zavisno od toga šta odluči Vlada Španije i mi ćemo doneti odluku o povratku normalnim treninzima. Na sreću, imamo tri dvorane (Palau i dve sportskom gradu), sa odvojenim teretanama. Videćemo, razmatramo razne mogućnosti treninga. Svakako, moj cilj i cilj kluba je da završimo ovu sezonu”, kaže Pešić.

On se između ostalog osvrnuo i na celokupni sistem evropske košarke, koji je na velikom ispitu u ovom trenutku, te će svi akteri, kako kaže, morati da razmišljaju ”van okvira” kako bi doneli najbolje odluke za igru.

”FIBA, Evroliga i domaća prvenstva moraju biti pragmatične i pokazati kreativnost da bi se znalo ne samo kako završavamo ovu sezonu, već kako ćemo početi, igrati i završiti sledeću. Ne smemo zaboraviti jednu važnu činjenicu - mi nismo NBA, gde postoji samo jedno takmičenje. Mi ovde igramo minimum dva (Evroliga i nacionalna liga), a takođe tu su i pred-olimpijske kvalifikacije“.

Takođe, Kari je napomenuo da je saradnja na svim nivoima veoma bitna.

”To nije lako učiniti i zato je saradnja između ova tri nivoa sveta košarke važna. Verujem da će igranje naredne sezone sa trenutnim sistemom takmičenja biti veoma, veoma teško. Zato je sada je vreme da nađemo rešenja kako bismo znali kako započinjemo i kako završavamo sledeću sezonu. Mada, sa druge strane, potpuno razumem da Evroliga i ACB liga razmišljaju više o tome kako da završe ovu prekinutu”, zaključio je Pešić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...