ĐORĐEVIĆU NIJE DO KOŠARKE: Ovo je udarac za čovečanstvo! (FOTO)
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto ©

Milano

ĐORĐEVIĆU NIJE DO KOŠARKE: Ovo je udarac za čovečanstvo! (FOTO)

Košarka -

Ništa neće biti kao pre Košarkašima Virtusa korona je oduzela titulu prvaka Italije, a naš trener je svestan da se planeta nalazi pred novim velikim izazovima

Trener Virtusa Aleksandar Đorđević priznao je da se planeta nalazi pred velikim izazovima i da je u ovom trenutku prioritet spasti što više života u vreme koronavirusa.

- Kako sad?! Naši životi su puni rukovanja, zagrljaja, ličnih kontakata, ne samo u sportu, svuda. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti normalnom životu i ako sport treba da prenese poruku, mi smo spremni to da učinimo. Ova pandemija predstavlja udarac za čovečanstvo, ali ćemo je prevazići - poručio je Đorđević za italijanske medije.

Srpski stručnjak potvrdio je da su se svi igrači vratili u svoju zemlju, među njima su i Stefan Marković i Miloš Teodosić, ali da su kao ekipa u stalnom kontaktu.

foto: @starsport

- U svakodnevnom smo kontaktu, imamo grupni razgovor i trudimo se da zadržimo dobru psihologiju. Kada profesionalac uđe na svoje radno mesto, mora da ima čistu glavu, ne sme da bude preokupiran bilo čime, uključujući opasnosti koje mogu postojati. To je pitanje koje pokušavamo da izbegnemo, iako mislim da će dugo biti u glavi svih nas.

Bivši selektor Srbije žali što njegova ekipa neće osvoji titulu na parketu, iako ju je zaslužila.

- Ljudi smo sportskog karaktera i vrlo takmičarski nastrojeni, svi bismo voleli da osvojimo titulu i to je prva pomisao onih koji se bave sportom. Međutim, neki drugi parametri su odlučili - aludirao je Đorđević na to da je Italija odlučila da ove godine ne imenuje državnog šampiona.

foto: Starsport©

Košarkaški savez Italije nedavno je saopštio da se Liga A neće nastaviti dalje i da je najbolje biti da se prvenstvo prekine. Kao razlog se dodaje i to da su brojni klubovi svoje strane igrače pustili da napuste državu i odu u svoju zemlju, kao i da će ovakva odluka omogućiti klubovima da umanje finansijske gubitke zbog novog potencijalnog odlaganja nastavka sezone.

Sudbina

Danas zasedaju klubovi ABA lige

Šampionat u Italiji se neće nastavljati, a šta će biti sa ABA ligom? Posle više od mesec dana od prekida, klubovi će danas održati radni sastanak putem video-linka. Nije u pitanju zvanični sastanak čelnika i predstavnika kluba s Jadrana, već inicijativa pojedinaca. Očekuje se da će se u razgovoru predstavnika 12 klubova ABA lige izložiti ideje o načinu završetka sezone.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto ©

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track