KOBI NOSI MAJICU "NE MOGU DA DIŠEM" Poruka njegove supruge tera SUZE NA OČI! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

ŠTA SE PROMENILO?

KOBI NOSI MAJICU "NE MOGU DA DIŠEM" Poruka njegove supruge tera SUZE NA OČI! (FOTO, VIDEO)

Košarka -

Da je živ, legendarni Kobi Brajant bi se sigurno priključio ogromnoj podršci protestantima u SAD, koji su pod sloganom "Ne mogu da dišem" zbog ubistva Džordža Flojda podigli celu zemlju na noge.

Prerano preminuli superstar je, zapravo, to već uradio pre nekoliko godina kada je nosio majicu sa istim ovim rečima.

foto: Instagram/Printscreen

Kobijeva supruga Vanesa postavila je na svom Instagram profilu Kobijevu fotografiju uz komentar:

- Moj suprug je nosio ovu majcu pre nekoliko godina. I sad smo opet ponovo ovde. Život je tako lomljiv, nepredvidljiv. Život je suviše kratak, delimo i negujmo prave kvalitete i sličnosti kao ljudi. Potisnimo mržnju. Učimo se poštovanju i ljubavi kod kuće i u školi. Širimo ljubav. Borite se za promene tako što ćete glasati. Ne koristite izgubljene živote nedužnih kao izgovor za pljačku. Budite primer promena kakve bismo želeli da vidimo.

Kobi Brajant je nosio crnu majicu "Ne mogu da dišem" 9. decembra 2014. godine na utakmici L.A. Lejkersa i Sakramenta. Uradio je to zbog toga što je policija Njujorka prouzrokovala smrt Afro-amerikanca Erika Garnera i to na sličan način kao što je nastradao Džordž Flojd.

- Ne vidite kako Afro-amerikanci protesvuju samo u Americi, to postaje globalna stvar. U pitanju je poverenje u pravdu, u institucije. U pitannju je zloupotreba sistema i prekoračenje sile koja dovodi do smrti - pričao je tada Kobi.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track