ČETIRI NBA EKIPE TRAŽE TRENERA, POMINJE SE ŽOC! A evo šta o tome kaže Ekpe Judo (FOTO)
Foto: Starsportphoto

IZAZOVI breko bare

ČETIRI NBA EKIPE TRAŽE TRENERA, POMINJE SE ŽOC! A evo šta o tome kaže Ekpe Judo (FOTO)

Košarka -

Četiri NBA tima traže trenera, a čak i u SAD muku muče sa slobodnim kvalitetnim stručnjacima. Ko je pomenuo Željka Obradovića?

Upravo ovo je bio povod da prestižni košarkaški portal Jurohups na Tviteru pokrene staru priču - najtrofejniji trener Evrope u najjačoj ligi sveta. Neke činjenice vode u prilog ove teze, a najvažnija je da boljeg od Žoca Bruklin, Filadelfija, Čikago i Nju Orleans ne mogu da nađu. Ali...

Najpre, Obradović je odlučio da uzme jednogodišnju pauzu od košarke i pitanje je ko ili šta može da ga odgovori od toga, a druga, mnogo važnija stvar što Željko nikada nije bio oduševljen kako stvari funkcionišu u NBA u kojoj ne bi imao sve konce u svojim rukama. U diskusiju Jurohupsa ubacio se i nekadašnji centar Fenerbahčea Ekpe Judo, koga je Obradović vratio na košarkašku mapu.

foto: Saša Pavlić

- Ne bi se njemu svidela NBA liga. Ne bi imao kontrolu nad svim - naveo je Judo, a kada je neko uspeh Evropljana u NBA postavio kroz prizmu Luke Dončića, Judo je odgovorio:

- Da li je Luka trener? Generalni menadžer? Da li drži treninge? Da li tera tim da trči sprinteve? Da li drži tim u stanju da odmah posle utakmice seda da gleda snimak? Obradovićeve šeme igre i postavke su vrhunske, ali... Trener njegovog temperamenta ne bi uspeo u NBA ligi. Zamislite da radi to što radi nekome ko spada u grupu najboljih 20 igrača? Možda bi nekoliko njih bio u redu sa tim, ostali bi otišli. Mora da mislite da mrzim Željka, ali sam ja već rekao mnogo puta da je on jedan od najboljih trenera svih vremena - zaključio je Judo.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track