OD ZARASLE LIVADE NAPRAVIO OZBILJAN BIZNIS! Kapiten Zvezde počeo od NULE i napravio veliko POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO!
Foto: Starsport©

OD ZARASLE LIVADE NAPRAVIO OZBILJAN BIZNIS! Kapiten Zvezde počeo od NULE i napravio veliko POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO!

Košarka -

Kapiten košarkaša Zvezde Branko Lazić pre nešto manje od godinu dana odlučio je da uloži novac u poljoprivredu.

Branko na jednoj zarasloj livadi u Deču zasadio borovnice i nakon deset meseci vrednog rada i ulaganja polako se vide sjajni rezultati.

Sjajni košarkaš sada poseduje jedno ozbiljno poljoprivredno gazdinstvo.

"Ideja da pokrenem biznis sadnje borovnica došla je posle dugo razmišljanja o nekom privatnom biznisu koji sam hteo da započnem. Bilo je tu dosta opcija, ali borovnica nije bila tada u opticaju. Ona je došla sasvim slučajno. I malo smo istraživali o njoj i doneli odluku da pokrenemo biznis. Na odluku nisu uticale kolege jer tada sam znao da jedino Kešelj ima zasad. Kasnije sam tek saznao za Katića i Tripkovića", rekao je Lazić za Blic.

Branko ističe da je za ovaj posao potreban ogroman rad i trud.

"Kupio sam zemlju i krenuo od nule, što se kaže. Hteo sam da to pokrenem u Ljuboviji, ali tamo nisam imao na raspolaganju toliku zemlju, niti je bilo zemlje za prodaju, pa sam morao da tražim nešto u blizini Beograda", ističe kapiten Zvezde.

foto: Pritnscreen

Lazić se trudi da maksimalno bude uključen u rad na imanju.

"Trudim se da budem prisutan jer bez posvećenosti ne možete ništa da uradite ni u životu, ni u poslu. Odluke koje donosim, donosim u dogovoru sa svim ljudima koji su uključeni u razvoj plantaže. Zajedno se brinemo o svemu kako na najbolji način da podignemo zasad koji je trenutno u prvoj godini".

Uveren je da od poljoprivrede može dobro da se živi.

"Mislim da poljoprivreda može zaista da donese dobar ili čak i odličan život po pitanju finansija. Naravno, potrebno je zaista mnogo rada, truda, prisustva i posvećenosti tome", kaže as crveno-belih.

Neočiekivanu pauzu u košarci, koju je prouzrokovala pandemija korone, iskoristio je da se posveti ovom poslu.

"U tom periodu smo imali dosta posla na plantaži, tako da mi je bilo više relaksirajuće nego naporno. Uživao sam u nečemu čemu smo posvetili toliko pažnje i što smo izgradili za nekih 10 meseci vrednog rada. Od neke tamo poluzarasle livade do, mogu slobodno da kažem, ozbiljnog zasada", otkriva Lazić.

Na kraju, proslavljeni košarkaš poručuje svima koji su krenuli njegovim putem da ne odustaju kod prvih problema koji se pojave. Savetuje da budu uporni i da se posvete poslu, jer nijedan problem nije nerešiv.

Kurir sport/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track