SKANDAL U APATINU: Jedini košarkaški klub u kolicima u Vojvodini PRED GAŠENJEM!
Foto: Privatna arhiva

tužno

SKANDAL U APATINU: Jedini košarkaški klub u kolicima u Vojvodini PRED GAŠENJEM!

Košarka -

Apatinskom KKK „Dunav 2016“, jedinom klubu timskih sportova za osobe sa fizičkim invaliditetom, koji je aktivan na teritoriji Vojvodine, ukinut je jedan od dosadašnjih tri nedeljna termina za treninge u apatinskoj hali i time onemogućene adekvatne pripreme dvojice reprezentativaca pred Evropsko prvenstvo u Atini u novembru.

-Najodgovornija za to su opštinska uprava, potom Sportski savez kao najposlušniji, ali i predsednici klubova (čast izuzecima) koji brinu samo o svojim interesima, rezigniran je najnovijom odlukom o podeli termina Goran Vezmar, predsednik i igrač apatinskog KKK „Dunav 2016“.

Pre epidemije korone, ovaj klub je imao tri termina, koje je nesebično delio sa KK „Dunav 2014“. Novom podelom, dodeljena su mu samo dva termina. Jedan u trajanju od sat i 15 minuta i drugi skraćen na pola sata.

Inače, u ovom klubu treniraju dva reprezentativca, Goran Vezmar i Damir Silađi, koje u novembru očekuje Evropsko takmičenje u Atini. Na spisku za pripreme je i treći košarkaš ovog kluba, Dusan Batalo. Na ovaj način im se onemogućava ono na šta, kao reprezentativci imaju osnovno pravo - da se fizički pripreme za predstavljanje naše zemlje u Evropi.

Vezmar, vidno razočaran, najavljuje gašenje kluba u decembru.

-Da se ne priča po kuloarima, javno kažem da ću klub ugasiti u decembru, posle šest godina praznih obećanja od strane Sportskog saveza i Opštinske uprave, te smanjena budžeta za čak tri puta. Sa ovolikim budžetom je nemoguće funkcionisati dva meseca, a ne celu godinu. Toliko o invalidnom sportu i sportu uopste, razočarano zaključuje naš sagovornik.

I posle svih nepravdi nanetim njegovom klubu, Vezmar naglašava da ostaje otvoren za razgovor sa svima koje je prozvao i to licem u lice.

Nakon objave na društvenim mrežama, njemu i klubu stiže snažna podrška od brojnih klubova i sportista iz svih krajeva Srbije.

J.Miljuš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track