Najnovije vesti

DA NIJE BILO DONČIĆA, BIO BIH MRTAV! Emotivna isposvest čoveka koji se izvukao iz PAKLA DROGE!
Foto: Profimedia

neverovatna priča

DA NIJE BILO DONČIĆA, BIO BIH MRTAV! Emotivna isposvest čoveka koji se izvukao iz PAKLA DROGE!

Košarka

Mladi košarkaš iz Slovenije promenio je život 33-godišnjem Amerikancu Kolinu Kejblu iz Teksasa.

Nakon bezuspešnog pokušaja da uspe u muzici, razočarani Kejbl se vratio iz Njujorka u Teksas i ubrzo postao ozbiljan zavisnik od benzodizepina. Mesečno je na drogu izdvajao više od hiljadu dolara.

Devojka ga je ostavila, propala je njegova muzička karijera, a na kraju mu je preminuo i brat za koga je bio izuzetno vezan. Udarci su se nizali, mladić nije izdržao pritisak i odao se porocima.

Luka Dončić mu je pomogao, a da to nije ni zanao. Poslužio mu je kao inspiracija.

"Droga je uzela mog brata i počeo sam da ih se bojim. Na neki način, ovo je bio njegov najveći i najvažniji čin zaštite. Imao sam 31 godinu i bio sam sam. Trezan, ali poražen. Živ, ali samo u biološkom smislu. Više ništa nije bilo važno i nikad više ništa neće biti važno. A onda je došao Luka Dončić. Jedan od poslednjih razgovora s mojim bratom dogodio se ubrzo nakon što je Dalas potpisao Dončića. Moj brat je bio oduševljen, ja sam bio oduševljen, Dalas je bio oduševljen. Ali niko od nas nije znalo da će to biti poslednja stvar kojoj ćemo se zajedno diviti. Pomoglo mi je, terapeutski je delovalo kako sam pratio Dončića i Dalas iz utakmice u utakmicu", kaže Amerikanac.

Njegov život je ubrzo počeo da se menja.

"Počeo sam da popravljam veze koje sam uništio zbog zavisnosti. Bez pomoći slovenačkog tinejdžera, kog verovatno nikada neću ni upoznati, danas ne bih bio živ. Kada je nada postala apstraktna i nedostižna, Luka mi je svake večeri na terenu dokazivao da se vredi boriti", ističe Kejbl.

Ovaj 33-godišnjak od malena navija za Dalas. Sa pokojnim bratom je redovno pratio mečeve Maveriksa i divio se Dirku Novickom, a na sebi ima i tetovažu posvećenu klubu iz Teksasa.

"Imao sam 12 godina kada je Novicki draftovan, moj brat 15. Kada je Dirk odigrao svoj psolednji meč za Dalasa, ja sam imao 32 godine, moj brat je bio mrtav. Ali, zahvaljujući Dirku, moj brat i ja smo uvek imali o nečemu da razgovaramo", kaže Kejbl.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...