Krstović i Borisov u kragujevačkom Radničkom

Muta se ne šali

Krstović i Borisov u kragujevačkom Radničkom

Košarka -
Iskusni košarkaši potpisali jednogodišnji ugovor sa timom koji trenira Miroslav Nikolić

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Bojanom Krstovićem i Milošem Borisovim.

Pre podgoričkog tima, Krstović je od 2008. do 2011. godine bio član vršačkog Hemofarma. Ranije iskustvo Krstović je gradio u Refleksu, odnosno FMP-u od 2003. do 2008. godine, a profesionalnu karijeru započeo je 2001. godine u čačanskom Borcu.

Krstoviću će ovo biti jubilarna, deseta sezona u ABA ligi, i to u nizu. Za devet sezona ubeležio je ukupno 1.915 poena, prosečno 213 po sezoni (uspešnost šuta za dva poena 60,5 odsto, za tri - 35,6%, a slobodna bacanja 72,7 odsto). Po sezoni je imao i 58 skokova, 44 asistencije, 29 oduzetih, a 37 izgubljenih lopti. Meč karijere u regionu odigrao je novembra 2008. kada je sa 27 poena presudno doprineo pobedi nad beogradskom Zvezdom. Koliku težinu ima iskustvo ovog košarkaša u koga se uzda trener Nikolić pokazuje i podatak iz Evrokupa. Početkom ove godine Krstović je postao prvi igrač koji je ubeležio stotinu nastupa u ovom evropskom takmičenju. I u tom nadmetanju je nanizao devet sezona, nastupajući za FMP, Hemofarm i Budućnost.

Nekadašnji potencijalni reprezentativac naše zemlje slovi za drugog igrača u istoriji Evrokupa po broju odigranih minuta - ukupno 1.993, dvadeseti je po postignutim poenima - 639, i četrnaesti po oduzetim loptama - sveukupno 84. Jedan je od ključnih igrača koji su omogućili FMP-u da se 2003. i 2007. domogne polufinala tadašnjeg ULEB kupa, a 2009. je dotle dopreo sa Vrščanima.

Krstović ima za sobom i osvojene titule. Bio je u timu FMP-a koji je osvojio nacionalni Kup 2007, dve godine ranije isto to je postigao sa tadašnjim Refleksom, sa kojim je 2004. bio i u šampionskom timu domaćeg prvenstva. Član univerzitetske reprezentacije Srbije i Crne Gore bio je 2003. godine.

Miloš Borisov, reprezentativac Crne Gore i dojučerašnji član italijanskog Terama. Sa ovim eksplozivnim niskim krilom, spremnim da iznese zadatke i na poziciji beka, ugovorena je jednogodišnja saradnja. Borisov je profesionalnu karijeru započeo 2003. godine u Vršcu, gde je slovio za igrača sa najdužim stažom u timu. Godinu dana je bio pozajmljeni član OKK Beograd, a potom se vratio u redove Hemofarma i tu ostao do 2011. godine.

Sa vršačkim timom je jednom osvojio ABA ligu (što je jedina titula u istoriji tog tima), a jednom se domogao i finalnog turnira F4 u regionu. Nastupao je i u Evrokupu, odnosno kvalifikacijama za Evroligu. U Evrokupu je prosečno postizao 8,4 koša, imao 5,2 uhvaćene lopte i 1,3 uspešna dodavanja po meču.

Prošlu sezonu odigrao je za Teramo, italijanski tim u Seriji A. Odigrao je 30 utakmica, prosečno je bio na parketu preko 25 minuta, a za to vreme je beležio 10 poena po utakmici (realizacija za dva poena 53 odsto, za tri 29,7%, a slobodna bacanja 71 procenat). Po meču je tokom sezone imao još pet skokova i jednu asistenciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track