DVE MAJSTORICE: Virtus i Gran Kanarija u polufinalu
Foto: Starsport©

EVROKUP

DVE MAJSTORICE: Virtus i Gran Kanarija u polufinalu

Košarka -

Prvi polufinalista košarkaškog Evrokupa je ekipa Virtusa iz Bolonje, koja je i drugi put savladala Huventud, ovoga puta u gostima rezultatom 84:78.

Praktično čitavim tokom meča tim Saše Đorđevića je imao rezultatsku prednost i potpuno zasluženo slavio za 2:0 u četvrtfinalnoj seriji, čime je opravdao ulogu jednog od najvećih favorita ne samo u ovoj fazi takmičenja, nego i za osvajanje trofeja.

Hanter i Vims su sa po 18 poena bili najefikasniji večeras u ekipi Virtusa, a srpski tandem Teodosić - Marković je zajedno podelio ukupno 14 asistencija. Teodosić je meč završio sa 17 poena, šest asistencija i dva skoka, a Marković je uz osam asistencija upisao tri poena i jedan skok.

U ekipi Huventuda najbolji Basas sa 26 postignutih poena.

Drugi polufinalista Evrokupa, posle Virtusa iz Bolonje, jeste Gran Kanarija koja je na svom parketu zatvorila seriju protiv Metropolitansa.

Nakon "brejka" u Parizu, španski tim je i na domaćem terenu bio bolji, ovog puta rezultatom 66:64 i to posle drame u samoj završnici.

Metropolitan je u prvom poluvremenu konstantno imao jednocifrenu razliku na svojoj strani, ali je u trećoj četvrtini usledio preokret.

Potom je u četvrtoj deonici Gran Kanarija imala pet do sedam poena viška, a gosti su u poslednjem minutu to umalo nadoknadili.

Izborili su se za poslednji napad na pet sekundi pre kraja, ali je Braun izgubio korak i pao, a lopta završila u rukama domaćih igrača.

Slaba uteha Braunu je to što je najefikasniji igrač susreta sa 19 poena, a uz njega je bio i Čikoko sa 16.

Pobednički tabor je predvodio Ej Džej Sloter sa 16 koševa, a Ginat je bio još dvocifren sa 11.

Gran Kanarija će u polufinalu sačekati pobednika "majstorice" između Monaka i Budućnosti, a treći meč igraće i Lokomotiva i Uniks.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track