JOŠ JEDAN SRPSKI BISER STIŽE U NBA: Visok je 216 cm, a trči kao bek! Tata mu je sa Partizanom bio šampion Evrope! VIDEO
Foto: Profimedia

budućnost srpske košarke

JOŠ JEDAN SRPSKI BISER STIŽE U NBA: Visok je 216 cm, a trči kao bek! Tata mu je sa Partizanom bio šampion Evrope! VIDEO

Košarka -

Balša Koprivica, sin čuvenog centra Partizana Slaviše Koprivice, odlučio je da se prijavi za NBA draft.

Talentovani 20-godišnji centar je u Americi još od srednje škole, a poslednje dve sezone nastupao je za Florida Stejt. Za tim sa Floride je u sezoni za nama prosečno beležio 9,1 poen i 5,6 skokova po utakmici.

Balša je visok 216 centimetara i ima sjajnu tehniku i brzinu za poziciju na kojoj igra, pa mnogi smatraju da bi mogao lako da se uklopi u NBA stil igre.

"Želim prvo da zahvalim Bogu što me je doveo u ovu poziciju, a zatim i porodici i svim ljudima koji su mi pomogli na ovom putu. Hvala trenerima koji su od mene napravili boljeg čoveka i boljeg košarkaša. Hvala svim saigračima koji su uvek bili tu za mene, stekli smo neke nezaboravne trenutke u prethodne dve godine. Naša veza je neraskidiva, naša prijateljstva će trajati do kraja života. Objavljujem da ću se prijaviti za ovogodišnji draft u pokušaju da ostvarim san i postanem NBA igrač", poručio je mladi Beograđanin.

Balša Koprivica
foto: Profimedia

Balša je već nastupao za našu U18 reprezentaciju, sa kojom je bio šampion Evrope 2017. godine.

Njegov otac je legendarni košarkaš Partizana Slaviša Koprivica, koji je sa crno-belima 1992. godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track