KOKOŠKOV I AVRAMOVIĆ PRED PORTORIKO: Bjelica i Kalinić bolje, Dobrić upitan
Foto: KSS

cilj je plasman u tokio

KOKOŠKOV I AVRAMOVIĆ PRED PORTORIKO: Bjelica i Kalinić bolje, Dobrić upitan

Košarka -

Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu, izjavio je selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov pred sutrašnje polufinale Olimpijskog kvalifikacionog turnira protiv Portorika.

Nakon grupne faze, pred srpskim košarkašima su odlučujuće bitke iz kojih će samo pobednik obezbediti ucešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija u subotu od 16 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira protiv Portorika.

"Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu. Važno je da nam zdravstveni bilten bude bolji u odnosu na utakmicu sa Filipinima. Videćemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osećaju bolje što su dobri znaci. Ognjen Dobrić ima odredhene probleme i on je takođe upitan. Najvažnije nam je da znamo ko će moći da nastupi", rekao je Kokoškov za sajt KSS.

Usled odustajanja ekipe Senegala, nacionalni tim Portorika je u okviru grupe B odigrao samo jedan meč u kojem je poražen od Italije, dok je reprezentacija Srbije u grupi A savladala Dominikansku Republiku i Filipine.

"Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, ni jedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igraci faliti na treningu. To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim, ali ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranišću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo", zaključio je Kokoškov.

Bek srpskog tima Aleksa Avramović kaže da je Srbija, posle dve pobede u dve utakmice, favoriti u odnosu na Portoriko.

"Igrali smo protiv njih na Akropolis kupu u Atini, znamo kakva su ekipa, to je isti tim koji smo tamo savladali sa dvocifrenom razlikom. Znamo im vrline, imaju par sjajnih šutera i nekoliko čvrstih momaka pod košem. Kondit i Klavel su dvojica ključnih igrača koje treba da zaustavimo, svakako uz plejmejkera Gerija Brauna. On je dobar dodavač i odličan igrač. Mislim da imamo bolji sastav i dužu klupu, da smo spremni da pred našim navijacima zabeležimo pobedu i idemo ka cilju", rekao je Avramović.

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 sati se sastaju Italija i Dominikanska Republika.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track