REKACIJA IZ LITVANIJE: Čanak se oglasio pošto je saznaso da će igrati protiv svog Partizana
Foto: Starsport©

EVROKUP

REKACIJA IZ LITVANIJE: Čanak se oglasio pošto je saznaso da će igrati protiv svog Partizana

Košarka -

Nekadašnji trener košarkaša Partizana Nenad Čanak, koji je napustio klub krajem 2018. godine, vratiće se posle tri godine u Beograd, pošto će sa litvanskim Lijektabelisom gostovati protiv crno-belih u Evrokupu.

Tim povodom ga je kontaktirao portal 24sedam kojem je izneo prve impresio nakon završenog žreba.

"Sa jedne strane mi je drago što se nalazimo zajedno sa Partizanom u grupi i što ću doći u Beograd, a sa druge, ja sam trenutno trener Lijetkabelisa, i naravno da ću u tim mečevima želeti da pobedim. Sebe smatram najvećim partizanovcem, ali u poslu nema emocija. Naravno da ću želeti da moja ekipa slavi. Pre i posle toga moja ljubav prema Partizanu ostaje ista", istakao je Čanak.

Neizostavan je bio i komentar na račun dolaska novog trenera crno-belih Željka Obradovića, kao i ambicija bivšeg kluba u Evrokupu.

"Povratkom Željka, ambicije Partizana su porasle. Svi su rekli koliko je to dobar potez za klub, ali i za srpsku košarku. Moje mišljenje je da su oni jedni od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa i želim im mnogo sreće na putu ka tom cilju. Mislim da su svi sve rekli na tu temu, pa nema potrebe da se i ja ponavljam", naveo je Čanak.

Veruje da će se i Lijektabelis domoći naredne faze u novom sistemu Evrokupa.

"Polako pravimo tim za narednu sezonu. Naravno, mi čekamo da prođe prvi krug, gde najbolji klubovi prvi biraju, pa onda i mi dolazimo na red. Nadam se da ćemo imati kvalitetan tim, koji će se boriti da ne bude deveti ili deseti u grupi, i da ćemo da se plasiramo u drugu fazu. Pokušaćemo da osvojimo prvenstvo Litvanije. Prošle sezone smo uzeli Kup, stigli do polufinala prvenstva, a sada očekujem da odemo stepenici ili dve dalje", zaljučio je Čanak koji je sa crno-belima osvojio Kup Radivoja Koraća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track