POVREDA GA SAMO OJAČALA: Na otvaranju ABA lige je bio fantastičan, a do dresa Crvene zvezde je stigao gazeći preko trnja
Foto: Starsport.rs

Zahvalan

POVREDA GA SAMO OJAČALA: Na otvaranju ABA lige je bio fantastičan, a do dresa Crvene zvezde je stigao gazeći preko trnja

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde su u petak uveče na odličan način otvorili ABA ligu i ubedljivom pobedu su započeli novu sezonu pred svojim navijačima u dvorani Pionir.

Među brojnim raspoloženim košarkašima crveno-belih, istakao se Stefan Lazarević koji je 2018. godine doživeo tešku povredu nakon koje je 22 meseca bio udaljen od parketa.

Košarci se vratio igrajući za FMP, a novu sezonu je otvorio odlično.

U prvom meču u sezoni za Crvenu zvezdu je postigao 13 poena bez promašenog šuta, a efikasniji od njega u pobedi protiv Splita (97:61) bio je samo Nikola Ivanović.

- Prošao sam kroz teške stvari, ali radim, trudim se i crpim energiju iz toga. Zahvalan sam što uopšte imam mogućnost da istrčim na teren i da se zagrevam. Kada dugo odsustvujete, kada ne znate da li ćete da se vratite, morate da imate veliku zahvalnost. Sve što dođe - veliki je plus - poručio je Lazarević nakon pobede protiv hrvatske ekipe.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš je govorio i o aktuelnom statusu u klubu, odnosno brojnim povredama. Trenutno su van stroja Ognjen Dobrić, Branko Laić, Aron Vajt i Dejan Davidovac.

- Jako je bitno način na koji smo otvorili sezonu, ali možda i bitnije je od toga da smo svi zdravi završili utakmicu. Imali smo problema sa povredama i zato bih poželeo saigračima koji se bore s istim da se što pre oporave i vrate na teren. Hvala publici, čestitke Splitu i sve najbolje, a nama želim najviše zdravlja u narednom periodu - rekao je Lazarević i potom se osvrnuo na podršku sa tribina:

Stefan Lazarević
foto: Starsport.rs

- Iskreno, atmosfera je bila odlična, nisam navikao na ovoliki broj publike i energiju. Posle cele prošle sezone gde nismo mogli da igramo pred publikom, zaista je bilo lepo igrati pred navijačima.

Crveno-belima sledi gostovanje Fenerbahčeu na otvaranju Evrolige (1. oktobar), a potom i derbi protiv Budućnosti u Pioniru (4. oktobar).

- Idemo da treniramo, da se spremamo utakmicu po utakmicu. Jedva čekam da nam se priključe povređeni saigrači jer su bitni šrafovi ekipe. Mi koji smo tu uradićemo sve što možemo da spremniji dočekamo utakmice.

ABA liga 1. kolo

Petak

Mornar - Cibona 77:87

Crvena zvezda - Split 97:61

Subota

Igokea - Borac 17.00

Cedevita Olimpija - Krka 21.00

Nedelja

Mega - Studentski centar 12.00

Budućnost - FMP 19.00

Ponedeljak

Zadar - Partizan 18.00

Kurir sport/A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track