GREG POPOVIĆ MAŠTA O JUGOSLAVIJI: Zamislite u istom timu Srbe, Hrvate, Slovence...
Foto: Profimedia

BIO BI TO OZBILJAN KVALITET

GREG POPOVIĆ MAŠTA O JUGOSLAVIJI: Zamislite u istom timu Srbe, Hrvate, Slovence...

Košarka -

Košarkaši Dalasa su preokretom u poslednjoj četvrtini savladali San Antonio 104:99 u nastavku američke NBA lige, a još jednu briljantnu partiju odigrao je Luka Dončić.

Slovenački as je postizao ključne koševe na meču, koji je okončao sa 25 poena, pet asistencija i tri skoka, a legendarni treener Sparsa Greg Popović, na zanimljiv način ej to prokomentarisao.

"Zamislite da je cela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu. To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Bosna i Hercegovina, svi. Tako je kul. Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su", rekao je Popović i nastavio:

"Vraća me u dane Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića i svih onih momaka koji su igrali u isto vreme. Nešto kao Argentinci pre nekoliko godina. To mi prvo prolazi kroz glavu. A moja druga misao je da se zapitam kako je dođavola postao tako dobar u tako maloj zemlji? Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba prepoznati košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivoi igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni... To je velika stvar. I odlični su u tome. I izgleda da imaju prirodnu sklonost za ovu igru ​​tamo. Takođe imaju odlične rukometne timove u okolini. To je sport donekle sličan košarci. Verovatno nikada nije igrao rukomet, ali to je slična vrsta sporta. Sve ovo mi je veoma zanimljivo i divno da vidim.

Lično, volim koliko je emotivan, kako uživa u igri. Ponekad bude frustriran, a onda se naljuti zbog nečega. Ponekad umire od smeha i uživa u prolazu koji je napravio ili u trima koje ti je zabio u lice. Jednostavno je zabavno gledati, samo je zabavno, a on je neverovatan igrač", zaključio je Greg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track