STEFANOVIĆ PREPUSTIO ULOGU FAVORITA CIBONI: Radujemo se susretu u jednom od hramova košarke u ABA ligi
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

STEFANOVIĆ PREPUSTIO ULOGU FAVORITA CIBONI: Radujemo se susretu u jednom od hramova košarke u ABA ligi

Košarka -

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je da njegova ekipa u predstojeći meč sa Cibonom u ABA ligi ulazi rasterećeno i dodao da hrvatskom timu prepušta ulogu favorita.

"Mi smo totalno rasterećeni u ovom susretu, prepuštamo njima ulogu favorita i želimo da pružimo svoj maksimum. Radujemo se susretu u jednom od hramova košarke u ABA ligi", rekao je Stefanović, prenosi klub.

Košarkaši FMP-a gostuju sutra ekipi Cibone, u utakmici devetog kola ABA lige.

FMP se nakon osam odigranih kola nalazi na deobi trećeg mesta tabele sa skorom 6/2, dok Cibona ima pobedu manje i uoči ovog kola je delila peto mesto na tabeli.

"Očekuje nas utakmica sa ekipom Cibone koja uprkos svojim godinama ove sezone igra odlično i, pre svega, jako zrelo. Rekao bih da su mladi, a iskusni. Uz sve to sa klupe ih sjajno predvodi Vlada Jovanović koji je uspostavio svoj prepoznatljiv stil igre", rekao je Stefanović.

"Ono što im je veliki kvalitet, pored toga što im u pojedinim momentima cela petorka ima preko dva metra, jeste da su nekoliko utakmica koje nisu igrali sjajno i gubili veći deo susreta, uspeli rutinski da dobiju kao što je bio slučaj u prošlom kolu", dodao je on.

Prvotimac FMP-a Stefan Lakić, koji se nakon neugodne povrede vratio u pun trenažni proces, rekao je da njegova ekipa ne sme da dozvoli mladom i agresivnom timu Cibone da se rastrči.

"Naš recept je dobra priprema, kao i za svaku utakmicu, fokus na čvrstoj odbrani, kontroli skoka i timska igra. Treniramo dobro, želimo da započnemo novi niz pobeda i tako se dodatno odvojimo od donjeg dela tabele", rekao je Lakić.

"S obzirom da se bliži kraj prvog dela sezone, pobedom protiv Cibone ćemo u ostatak prvenstva ući sa manjim pritiskom, ali i jednakom željom za novim pobedama. Nadam se da ćemo uspeti da prikažemo dobru partiju u Zagrebu", istakao je Lakić.

Utakmica se igra sutra od 17.00.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track