JAVOR U CENTRU PAŽNJE: Zvezda je oštećena protiv Efesa, a tek da vidite kako je Uniks BRUTALNO pokraden u Barseloni! VIDEO
Foto: Profimedia

Slovenac izgubio kompas

JAVOR U CENTRU PAŽNJE: Zvezda je oštećena protiv Efesa, a tek da vidite kako je Uniks BRUTALNO pokraden u Barseloni! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Barselone na volšeban način su stigli do pobede nad Uniksom u utakmici 17. kola Evrolige.

Španci su gubili i 20 poena razlike, a gostujući tim je u "Blaugrani" pet minuta pre kraja imao i 15 poena viška. Na kraju, posle produžetka rezultat je glasio 111:109.

Barselona je u poslednjim minutama imala i veliku pomoć sudijske trojke. Jedna od situacija desila se 15 sekundi pre kraja regularnog dela utakmice. Uniks je vodio 94:91, Barseloni je bila potrebna trojka, pa je Mirotić pokušao da realizuje napad. Sudija Damir Javor mu je svirao faul na šutu, pa je crnogorski reprezentativac dobio tri slobodna bacanja.

Međutim, ova odluka sudije iz Slovenije izazvala je buru na društvenim mrežama. Kada se pogleda snimak, vidi se da igrač Uniksa Tonje Džekiri nije ni dodirnuo Mirotića. Javor je bio jako blizu mesta događaja. Drugo pitanje koje se postavlja jeste zašto su dosuđena tri slobodna bacanja, a ne dva, jer je Mirotić imao loptu u rukama.

Trener Uniksa Velimir Perasović je tražio da se pregleda situacija, ali sudije nisu imale pravo na to, pa je ostala odluka o tri slobodna bacanja. Mirotić je bio precizan, Barselona je izborila produžetak a kasnije i pobedu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track