KUP JE ZVEZDIN! PARTIZAN NEMOĆAN U NIŠU: Crveno-beli odigrali meč za pamćenje i POTPUNO DEMOLIRALI crno-bele za Žućkovu levicu!
Foto: Starsport

pobeda zvezde u čairu

KUP JE ZVEZDIN! PARTIZAN NEMOĆAN U NIŠU: Crveno-beli odigrali meč za pamćenje i POTPUNO DEMOLIRALI crno-bele za Žućkovu levicu!

Košarka -

Crvena zvezda odbranila je na impresivan način trofej u Kupu Radivoja Koraća! Crveno-beli savladali su u finalu Partizan sa 85:68!

Meč u krcatoj dvorani Čair (5.000) bio je lišen rezultatske neizvenosti. Tim sa Malog Kalemegdana vodio je od prvog do poslednjeg minuta i potpuno zasluženo došao je do prvog trofeja u sezoni.

Fantastično prvo poluvreme Zvezde praktično je rešilo pitanje osvajača Kupa Srbije! Već posle pet minuta bilo je jasno ka kom smeru ide ovaj meč. Crveno-beli su poveli 10:0... Probudio se Partizan do kraja prvog kvartala, ali i dalje je delovalo da se oko svega pitaju izabranici Dejana Radonjića. Gotovo da nijedan igrač crno-belih nije bio raspoložen kako zahteva finale.

Sa druge strane blistali su Stefan Marković i Nikola Kalinić! Onaj od koga se očekivalo da na drugoj strani bude glavni igrač nije bio prepoznatljiv. Kevin Panter je bio potpuno zaustavljen. Razlika je rasla iz minuta u minut. Na poluvremenu je bilo čak 21 poen prednosti za Zvezdu.

Kada su se raspoloženom tandemu Marković - Kalinić pridružili Volters i Holins, problemi za Partizan postali su još veći. Baš kao i razlika koja je početkom trećeg kvartala otišla na 23 poena u korist Zvezde.

Dejan Radonjić nje utakmicu završio van parketa pošto je dobio dve tehničke greške, ali isključenje nije omelo njegove igrače.

Imao je do kraj meča Partizan dobre momente, ali prednost večitog rivala bila je prevelika da bi doveo u pitanje osvajač Kupa Radivoja Koraća.

1 / 14 Foto: Starsport

Najbolji u redovima osvajača Kupa bio je Kalinić koji je meč završio sa 18 poena, četiri asistencije i tri skoka. Holins je dodao 15, Volters 14, a Marković 13 poena.

Partizan je poenterski predvodio Lesor sa 19 poena, Panter je imao 14, a Mur 11 poena.

00:08

Dodela pehara Crvenoj zvezdi

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40' - 85:68 - Kraj meča! Crvena zvezda je osvajač Kupa Radivoja Koraća za 2022. godinu!

39' - 85:66 - Razigrali su se dodatno crveno-beli u samoj završnici. Holins je zakucao nakon alej-ap dodavanja.

Novi veliki incident u Čairu:

37' - 81:65 - Trojka i Voltersa... Lesor precizan sa linije slobodnih bacanja, a onda poeni Francuza pored Kuzmića.

36' - 78:61 - I još jednom Kalinić. Njegova trojka je deveta za crveno-bele.Opet i Panter stiže do poena na drugoj strani.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

35' - 75:58 - Odličan meč Kalinića, pogodio je sada iako je malo vremena ostalo do kraja napada. Uzvratio je Panter, ali to su njegovi prvi poeni u drugom delu igre.

34' - 72:53 - Trojka Dobrića, ostao je sam i kaznio protivnika za to. Avramović jenapustio igru zbog posekotine i krvarenja na licu. Lesor je ubrzo pstigao do 12 poena, najefikasniji je kod crveno-belih.

Transparent navijača Crvene zvezde posvećen Željku Obradoviću:

33' - 69:51 - Prvi poeni za Avramovića, tek u poslednjoj četvrtini, pa promašaj Kalinića iz teške pozicije.

Incident u Čairu:

32' - 69:47 - Posle Kuruca i Trifunović je promašio šut za tri poena, a onda je Lesor pogodio jedno od dva bacanja.

31' - 69:46 - Promašaj Kuruca na startu, zatim poeni Dobrića i ponovo maksimalnih 23 poena prednosti.

Treća četvrtina:

30' - 65:46- Iz velike daljine je trojku pogodio Marković. To je njegov 13 poen, odličan napadački učinak za bivšeg reprezentativca Srbije.

Tehničku je sada dobio i Radonjić. Ušao je na teren kako biobjasnio svojim igračima koji napad da igraju i zbog toga je dobio tehničku, drugu na ovom meču, automatski i isključenje.

Treću deonicu je poenima završio Dobrić. Velika prednost crveno-belih pred poslednjih 10 minuta.

29' - 62:43 - Promašio je Dobrić dva teška polaganja zaredom. Do jednog je stigao nakon ukradene lopte Lazića, ali ni Partizan nije mogao do poena.

28' - 62:43 - Odlično se snašao Mitrović ispod koša Partizana i tako omogućiosebi poene.

27' - 60:43 - Poeni Lesora posle ofanzivnog skoka, zatim je centar dobio i dva slobodna bacanja. Pogodio je samo jedno.

26' - 60:40 - Tehnička greška za Obradovića! Partizan je stigao do lopte nakon promašaja Kalinića, međutim, crveno-beli su dobili slobodno bacanje posle žustrog prigovora trenera crno-belih. Precizan je bio Kalinić

Koprivica je potom napravio faul u napadu, a potom je do novih poena stigao Kalinić

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

25' - 57:40 - I dalje je to veliki zaostatak, međutim, Partizan je u seriji 5:0, dok crveno-beli u ovim trenucima imaju problem sa organizacijom napada.

24' - 57:40 - Holins je postao najefikasniji u ekipi Crvene zvezde zahvaljujući novim poenima sa penala, a navijači Partizana dobili su razlog za zadovoljstvo. Mur je pogodio trojku, a potom je nakon dobre odbrane Ledej snažno zakucao.

23' - 54:35 - Holins polovično uspešan sa linije penala, a Kuruc je na drugoj strani iz teške situacije pogodio trojku u poslednjim sekundama napada.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

22' - 53:32 - Mur je stigao do osmog poena i postao je najfikasniji u timu Partizana. Odgovorio je na drugoj strani Holins svojim devetim poenom, a precizan je bio i Ledej.

21' - 51:28 - Odmah poeni Zvezde u drugom poluvremenu. Izgubili su crno-beli loptu na startu drugog dela. Volters je pogodio uz faul, a onda je imao neobičan problem, ispalo mu je sočivo iz oka, pa je morao da napusti teren i ode u svlačionicu. Umesto njega je Marković šutirao i promašio bacanje.

Druga četvrtina:

20' - 49:28 - Ne polazi gotovo ništa za rukom košarkašima Partizana. Posle poena Ivanovića, videli smo treću "mrtvu" loptu od početka meča. Ona je pripala crno-belima koji su stigli do poena preko Ledeja.

Radonjić je tražio tajm-aut kako bi organizovao poslednji napad u prvom poluvremenu. Kalinić je promašio šut za tri poena.

19' - 47:26 - Pogodio je bacanja i Panter, ali kada god u drugoj četvrtini urade nešto dobro, Zvezda odgovori ekspresno. Kuzmić je poentirao uz faul, a precizan je bio i sa linije slobodnih bacanja.

Navijači Partizana su dobili opomenu zvaničnog spikera zbog uvredljivih reči na račun Nebojše Čovića i njegove porodice.

18' - 44:24 - Novi poeni Kuruca, Mur mu je omogućio asistencijom lake poene. U sledećem napadu Letonac nije uspeo da veže poene. Pogodio je Nikola Ivanović potom slobodna bacanja.

17' -41:22 - Kuruc je prekinuo seriju od 9:0, a Kalinić je nakon toga dobio tri slobodna bacanja pošto je fauliran pri šutu za tri poena.

Ponovo baklja na tribinama dvorane Čair:

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

16' - 38:20 - Izuzetno loši minuti Partizana u drugoj četvrtini, na drugoj strani Kuzmić je pogodio šut sa poludistance.

15' - 36:20 - Odlepila se Zvezda na 16 poena prednosti zahvaljujući Stafanu Markovića - nova trojka pa polaganje iz kontre.

14' - 31:20 - Odlična odbrana Pantera, ovog puta Holins nije mogao do poena, ali je na drugoj strani kratak bio šut Ledeja. Dobri potezi i poeni Davidovca na drugom kraju parketa.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

13' - 29:20 - Još jedno zakucavanje Lesora, njegova uloga u nastavku utakmice bi mogla da bude važna. Odmah i novi poeni Farancuza. Pogodio je "cirkuski" šut i to uz faul Vajta. Odgovorio je Holins poenima iz brze tranzicije.

Rasplamsava se borba... Sada je i Mur pogodio uz faul, a za razliku od Lesora bio je precizan i sa linije slobodnih bacanja.

12' - 27:13 - Odličan start druge četvrtine cvrveno-belih. Holins je pogodio trojku, a do poena su stigli Dobrić i Volters za najvećih +14.

Prva četvrtina:

10' - 20:13 - Odličan potez Mitrovića pod košem Partizana, ali i onda lak posao za Lesora koji je zakucao nakon duela upravo sa Mitrovićem.To su bili i poslednji poeni u interesantnoj prvoj deonici.

9' - 18:11 - Prvi poeni Stefana Markovića, precizan je iskusan plejmejker bio sa poludistance, a Panter je ubrzo nakon toga napravio faul u napadu. A onda i trojka Markovića.

8' - 13:11 - Veliki nesporazum Pantera i Ledeja Zvezda nije kaznila poenima, a na drugoj strani fantastičan potez Kuruca koji je pogodio posle rolinga. Dejan Radonjić je tražio tajm-aut, a usput mu je i pokazana tehnička greška.

7' - 13:8 - Trojka za trojku... za trojku - Panter dva puta, a između njegovih šuteva pogodio je i Kalinić koji je potom i napravio grešku u koracima.

6' 10:2 - Pet i po minuta je bilo potrebno da Partizan stigne do prvih poena. To je učinio preko Mura.

5' - 10:0 - Tajm-aut Željka Obradovića je bio neizbežan. Partizan pet minuta nije postigao koš, a nadrugoj strani trojku je pogodio Kalinić, a flouter u narednom napadu Ostin Holins nakon što je ukrao loptu Panteru.

Crvena zvezda, Partizan
foto: Starsport

4' - 5:0 - Serija promašaja košarkaša Partizana na startu utakmice. Nisu sjajni ni Zvezdini igrači, ali Volters je stigao do novih poena. Njegova trojka.

Upaljena je baklja na delu sa navijačima Crvene zvezde:

Delije
foto: Kurir sport

3' - 2:0 - Prvi poeni - konačno. Nejt Volters je položio posle kontranapada.

2' - 0:0 - Još uvek nema poena. Promašeni šutevi na obe strane terena!

1' - 0:0 - Prvi napad na utakmici imala je Crvena zvezda, završen je faulom u napadu. Na drugoj strani Zek Ledej nijepogodio sa poludistance. Evo i prvog prekida na utakmici. Sa klupe crveno-belih su tražili da se zaustavi igra zbog svetlosti koji obasjava teren. U pitanju su jaki reflektori koji su korišćeni za spektakularnu najavu meča.

Uoči meča:

20.55 - Već je počelo sa uvredama u Čairu:

20.50 - Frka ispred dvorane! Veliki broj navijača Partizana, njih oko 500 pokušava da uđe u dvoranu, među njima se stvara nervoza jer se bliži početak utakmice.

20.45 - Neverovatan propust organizatora:

20.30 - Tribine Čaira već su odlično popunjene pola sata pred početak meča, a na ulazu ispred dvorane još uvek se nalazi veliki broj navijača obe ekipe.

Navijači Partizana su u velikom broju stigli u grad na jugu Srbije:

00:33

Grobari stižu na finale Kupa

A tu su i pristalice Crvene zvezde:

00:34

Korteo Delija stiže na utakmicu

19.45 - Pred izlazak igrača na zagrevanje stigla je potvrda da na ovom susretu neće igrati Alen Smailagić zbog povrede koju je zadobio na početku polufinalnog meča.

Pobedama protiv Mege, odnosno protiv FMP-a, večiti crveno i crno-beli su obezbedili novi okršaj u finalu Kupa, ukupno osmi od raspada Srbije i Crne Gore.

Do sada je Partizan uspešniji sa pet pobeda naspram dva trijumfa Crvene zvezde.

Međutim, to, kao ni serija crno-belih od tri uzastopne pobede u finalima protiv Zvezde ne otkrivaju nam mnogo pred novi duel večitih rivala u niškom Čairu.

Predvođeni Dejanom Radonjićem, Zvezda želi da odbrani trofej osvojen prošle godine u Novom Sadu gde su pobedili Megu, dok će Partizan da pokuša da osvoji prvi pehar otkako se u klub vratio Željko Obradović.

U polufinalima nijednoj ekipi nije bilo lako. Zvezda je protiv Mege imala i dvocifreni minus u jednom trenutku, ali je uspela da okrene situaciju i da u poslednjoj četvrtini iskontroliše nalete mlade ekipe, dok je Partizan protiv FMP-a imao 13 poena prednosti na početku poslednje četvrtine, ali su Panteri stigli do situacije da imaju šut za produžetke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track