ŽESTOKA KAZNA ZA PARTIZAN: Crno-beli će morati da plate 1.812.000 dinara! Željko Obradović SUSPENDOVAN!
Foto: Starsport

ODLUKA

ŽESTOKA KAZNA ZA PARTIZAN: Crno-beli će morati da plate 1.812.000 dinara! Željko Obradović SUSPENDOVAN!

Košarka -

Disciplinski sudija Košarkaške lige Srbije danas je odredio kazne za Partizan zbog neučešća u ovosezonskom plej-ofu domaće Superlige.

U zvanićnom saopštenju KLS-a navodi se da je Partizan kažnjem milionskim iznosom, a trener Obradović suspenzijom od četiri utakmice zabrane vođenja ekipe u narednoj sezoni domaćeg prvenstva.

Prenosimo kompletno saoštenje lige po stavkama:

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020.

Treneru KK PARTIZAN Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS

- Službenom predstavniku KK PARTIZAN Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog prestavnika na četri naredne utakmice takmičenja KLS.

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Odgovornom licu u KK PARTIZAN Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK PARTIZAN NIS te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track