PRE BIH GUBIO SA SVOJIMA, NEGO POBEĐIVAO SA STRANCIMA: Snažna izjava selektora Argentine odjeknula planetom!
Foto: EPA

priđonijev stav

PRE BIH GUBIO SA SVOJIMA, NEGO POBEĐIVAO SA STRANCIMA: Snažna izjava selektora Argentine odjeknula planetom!

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Argentine Pablo Priđoni žestoko se protivi naturalizaciji igrača u nacinoalnim selekcijama.

U poslednje vreme dosta se polemiše na ovu temu. Iz godine u godinu reprezentacije sve više izgledaju kao klubovi, jer mnogi posežu za naturalizacijom igrača kada im "škripi" na nekoj poziciji.

Tako se pred Evrobasket podigla velika bura kada je moćna Španija, koja ima ogromnu bazu domaćih košarkaša, odlučila da naturalizuje Amerikanca Lorenca Brauna. Javnost i brojne legende bile su zgranute tom odlukom, ali bivši igrač Zvezde je bio jedan od najzaslužnijih za zlato u Berlinu.

Legendarni Priđoni je svakako protiv toga.

"Oduvek sam bio protiv naturalizacije – dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće desiti, neće biti ni član stručnog štaba iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče", rekao je aktuelni selektor Gaučosa.

On smatra da strancima nije mesto u reprezentaciji.

"Po mom mišljenju, nacionalni tim treba da bude čist – već imamo klupska takmičenja za igrače širom sveta da se takmiče jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Braun ne oseća težinu španskog dresa kao Ljulj ili Rudi, i tu se diskusija za mene završava", jasan je Priđoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track