IMPOZANTAN PODATAK: Partizan postigao 96 poena, a evo koliko su od toga dali SRPSKI igrači
Foto: Starsport©

EVROLIGA

IMPOZANTAN PODATAK: Partizan postigao 96 poena, a evo koliko su od toga dali SRPSKI igrači

Košarka -

Partizan je u dramatičnoj završnici poražen od Baskonije u drugom kolu Evrolige, nakon produžetaka je bilo 103:96, a zanimljiv je podatak da su samo tri poena za crno-bele postigli srpski igrači.

Tačnije, jedina tri poena za Partizan od igrača srpskog porekla postigao je Tristan Vukčević. On je pogodio važnu trojku u trećoj četvrtini, pri rezultatu 57:53 za španski tim.

Partizan, Željko Obradović, Tristan Vukčević
foto: @starsport

Ovaj podatak deluje još frapantnije kada se ima u vidu da su crno-beli na ovoj utakmici postigli veliki broj poena - 96.

Startna postava Partizana bila je sastavljena u celosti od stranih igrača, a od domaćih su meč sa klupe počeli Danilo Anđušić, Balša Koprivica, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević.

Njih četvorica su u zbiru na terenu proveli 22,08 minuta, što je u proseku 5,52 minuta po igraču od 45 minuta koliko je igrano.

Balša Koprivica i Uroš Trifunović nisu ni upućivali šut prema košu, Danilo Anđušić je samo jednom neuspešno šutirao za tri poena, a Vukčević je pored ubačene trojke imao i pokušaj za dva poena.

desktop, Evroliga
foto: Printscreen/Turkish Airlines Eurolegue

Treba napomenuti da je Aleksa Avramović, koji bi sigurno imao veći broj minuta i poena, i dalje povređen. Ipak, ovi podaci svakako ne ohrabruju, pre svega kada se radi o perspektivi mladih igrača u srpskoj košarci.

Najefikasniji u ekipi Partizana na ovom meču bili su Kevin Panter (26 poena) i Zek Ledej (23 poena).

Kevin Panter
foto: Profimedia

Crno-beli u nedelju od 21h igraju meč trećeg kola ABA lige, kada u Beograd dolazi Studentski centar. To će možda biti dobra prilika za srpske igrače da dobiju više minuta na terenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track