03:40

Nemanja Nedović o Monaku, Vildozi, Juventusu - i želji da ide na fudbalsku utakmicu u četvrtak (VIDEO)

EVROLIGA

NEDOVIĆ PRED MONAKO: Biće teško, sad imaju duplo veći budžet! BORIM SE za to da gledamo FUDBALERE! A EVO šta kaže o JUVENTUSU

Košarka -

Crvena zvezda u petak veče igra utakmicu 6. kola Evrolige u gostima protiv Monaka, a svoja očekivanja pred ovaj meč izneo je košarkaš crveno-belih Nemanja Nedović.

On je razgovarao sa novinarima na aerodromu u Beogradu, pre leta, na kojem će biti zajedno sa fudbalerima, koji igraju odlučujući meč Lige evrope, takođe protiv Monaka.

- Sigurno da nas očekuje teška utakmica jer Monako ove sezone igra zaista sjajno, imaju 4:1 u Evroligi. Imaju sjajnu ekipu, mislim da im je budžet duplo veći u odnosu na prošlu sezonu. Na svakoj poziciji imaju po dva vrhunska evroligaška igrača. Neće biti lako, ali eto, pokušaćemo na leđima ove dve pobede u Evroligi i ABA ligi da nastavimo taj niz, i da se vratimo u Beograd u subotu sa pobedom.

Očekuje se velika podrška gostujućih navijača..

- Iskreno se nadam, mislim, nemam tu informaciju, nadam se da će biti naših navijača.To je mala hala, gde svaki navijač znači, tako da se radujem što će oni biti tu - rekao je Nedović.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda, Nemanja Nedović
foto: Starsport

Na pitanje kako se on oseća, dao je pozitivan odgovor.

- Osećam se dobro. Mislim da će iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan biti sve bolje i bolje. I dalje naravno nisam ni blizu svog maksimuma, ali potrebni su mi treninzi, potrebne su mi utakmice, tako da me raduje to što pobeđujemo - optimističan je srpski košarkaš.

Nada se dobrom rezultatu fudbalera i zajedničkom slavlju.

- Ni njima neće biti lako sigurno. Ovo im je ključna utakmica za prolazak. Koliko sam shvatio treba im 2:0 da bi sigurno prošli. Najgore je kad ne zavisi sve od tebe. Želim im svu sreću, pa da slavimo zajedno kada se vratimo.

A onda je usledilo zanimljivo pitanje o Juventusu i lošoj sezoni, posebno u Ligi šampiona.

- Ubo si me sad sa tom temom jer sam veliki navijač. Eto dešava se, loša sezona. Okrećemo se obavezama u prvenstu - našalio se Nedović i nasmejao se od srca.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Na pitanje o tome kakva je saradnja sa Lukom Vildozom, odgovorio je:

- Super. Mislim da je Luka jako veliko pojačanje za nas, osveženje za celu ekipu. Zaista je uživanje igrati sa takvim igračem. Odmah sam rekao, igrač koji je igrao pet godina u Španiji je proveren igrač i on neće imati problema, a zatim je nastavio na pitanje novinara da li smatra da je Vildoza među pet najboljih plejmejkera u Evropi.

- Kad je na svom maksimumu sigurno da jeste. Zaista mi je drago što imam priliku da igram sa njim. Možemo da napravimo puno problema drugim ekipama.

Luka Vildoza
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Tema razgovora bila su i očekivanja od Aleksandra Obradovića, trenera Monaka i njegove ekipe, koja je atletski jako dobra kao i druge francuske ekipe.

- Mislim da se Monako i Asvel razlikuju po tome što Monako ima sjajan individualni kvalitet, pogotovo na tim spoljnim pozicijama. Malo ćemo da analiziramo, da vidimo koje su njihove slabosti, da pokušamo da napadnemo tu i da tražimo neku šansu. Ako dođemo do poslednje četvrtine sa opcijama za pobedu, može svašta da se desi. Imamo dva dana da se pripremimo na najbolji mogući način i to ćemo da uradimo - istakao je Nedović.

Nada se košarkaš crveno-belih da će moći da gleda fudbalere u četvrtak.

- Ja se borim za to, iskreno. Mislim da će i nama da znači malo da gradimo timsku atmosferu. Međutim, ima tu neki problem oko termina za trening. Dali su nam termin za vreme fudbalske utakmice, tako da ću sad da ih ispritiskam još malo da pomerimo za ujutru - u dobrom raspoloženju završava razgovor na aerodromu Nemanja Nedović.

FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena Zvezda

Utakmica 6. kola Evrolige između Monaka i Zvezde na rasporedu je u petak od 21h, dok fudbaleri Zvezde igraju dan kasnije u 18.45h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track