KAKO JE JOKIĆ NAPRAVIO KLOVNA OD NURKIĆA I AMERIKA UŽIVA U TOME! Samo on može jednim gestom ovako da nasamari protivnika (VIDEO)
Foto: Printscreen

GENIJE

KAKO JE JOKIĆ NAPRAVIO KLOVNA OD NURKIĆA I AMERIKA UŽIVA U TOME! Samo on može jednim gestom ovako da nasamari protivnika (VIDEO)

Košarka -

O genijalnosti Nikole Jokića može da se priča iznova i bez prestanka, a novi povod dobili smo na utakmici Denvera protiv Portlanda.

Nagetsi su pobedili rezultatom 121:120 uz fenomenalnu partiju srpskog centra koji je zabeležio 33 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige je u samom vrhu igrača koji najbolje koriste inteligenciju na terenu, a način na koji je to učinio protiv Trejlblejzersa izazvao je puno pažnje.

U završnici druge četvrtine Jokić je tokom jedne akcije ostao u mis-meču sa Dejmijanom Lilardom, znatno nižim i slabijim košarkašem, ali je želeo sebi da obezbedi još bolju poziciju i lakši put do poena.

Tako je uspeo da nasamari Jusufa Nurkića, reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je bio zadužen da čuva popularnog Džokera.

Nurkić je čekao da Jokić krene prema košu i da tada bude podrška Lilardu, međutim, srpski košarkaš je na trenutak tražio od sudija da dosude centru Portlanda tri sekunde u reketu.

To je navelo Nurkića da se udalji, a Jokić je dobio potreban prostor da napadne koš i stigne do lakog polaganja, uprkos pokušaju Džastisa Vinslouva da pomogne Lilardu.

Snimak ove akcije i genijalnog poteza Srbina završio je na društvenim mrežama gde je već skupio veliki broj pregleda i reakcija ljubitelja košarke koji su oduševljeni onim što su videli od Jokića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track