DILEME VIŠE NEMA! Čović je sve POTVRDIO, doneta je odluka - evo da li će Zvezda igrati na Kupu Radivoja Koraća!
Foto: Starsport

doneta je odluka

DILEME VIŠE NEMA! Čović je sve POTVRDIO, doneta je odluka - evo da li će Zvezda igrati na Kupu Radivoja Koraća!

Košarka -

Sutra počinje Kup Radivoja Koraća u Nišu, a do pre neki čas se nije znalo hoće li KK Crvena zvezda učestvovati u borbi za "Žućkovu levicu".

Proteklih nekoliko dana polemisalo se oko Zvezdinog učešća na Kupu u Nišu, a sve dileme otklonio je predsednik crveno-belih Nebojša Čović, koji je na konferenciji za medije saopštio da će Zvezda igrati u Nišu.

- Odluka predsedništva KK Crvena zvezda je da Zvzeda igra na Kupu u Nišu. Jednoglasna je bila odluka. Što se tiče upravnog odbora, 18 je bilo za, dva uzdržana i jedan protiv. Mi ćemo se sutra pojaviti u Nišu dan ranije, prva utakmica je u četvrtak. Neverovatno je da nas niko ništa ne pita, samo se odredi kad igramo i gde igramo, a pritom se ne razmišlja da li je to uslovno, ili nije uslovno. Da ne budem pogrešno shvaćen, nemamo ništa protiv Niša, dugi niz godina smo dole, i razumemo šta znači širiti košarku u Srbiji, i na kraju krajeva ovu odluku smo doneli zbog košarke u Srbiji - rekao je Čović na početku konferencije, i potom dodao:

- Smatramo da su takvi nastupi, istupanje iz lige, bežanja, a da pritom nisu sankcionisani, nešto što nije u interesu srpske košarke.

Podsetimo, Čović je u nedelju rekao da još uvek nije doneta odluka da li će Zvezda učestvovati na Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

"U ponedeljak ili utorak ćemo doneti odluku o učešću o Kupu. Iz prostog razloga – kako da učestvujete kada KSS nije sankcionisao nekog jer je napustio takmičenje, ponizio celu košarku. Mi sad treba da razgovaramo oko igrača za prozore. S kim da razgovaramo", rekao je tada Čović gostujući na TV Prva.

Zvezda će u četvrtfinalu odmeriti snage protiv Borca iz Čačka, taj meč je na programu u četvrtak, dok je u polufinalu moguć okršaj sa najvećim rivalom Partizanom, naravno, pod uslovom da Parni valjak savlada Spartak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track