Janakopulos: Ne znam zašto je Željko otišao

Panatinaikos

Janakopulos: Ne znam zašto je Željko otišao

Košarka -
Nisam na njega ljut, ali bih voleo da saznam odgovor, poručuje Dimitris Janakopulos, novi prvi čovek PAO

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos u intervjuu za atinski radio pričao je o razlozima odlaska Željka Obradovića sa klupe košarkaša atinskih zelenih nakon 13 godina."Obradović mi je kao drugi otac ili stariji drug. On je najbolji od najboljih, ali, da budem potpuno iskren, i dalje ne znam šta je mislio kada je pričao o tome da nije bilo dovoljno poštovanja u razgovoru. Tri puta smo se sastali i pokušao sam da ga ubedim da ostane. Da je samo novac bio problem, on bi sada verovatno radio u Turskoj. I dalje smo prijatelji i tražimo način da napravimo utakmicu u OAKA dvorani u njegpvu čast. Naravno, uvek se ponavlja pitanje zbog čega je otišao. Nisam na njega ljut, ali bih voleo da saznam odgovor", poručuje sin Pavlosa Janakopulosa, dugogodišnjeg prvog čoveka PAO.

Novi predsednik Panatinaikosa ističe da nije ljut na srpskog trenera, ali ima drugačiji osećaj prema pojedinim menadžerima.

"Držim da je agent Nikos Lotsos direktno odgovoran za odlazak Batista, Perperoglua i Kajmakoglua iz našeg tima. On nije želeo da oni ostanu u timu. Ljudi koji su bili bliski Obradoviću, ali ne i sam Željko, su učinili dosta zajedno sa Lotsosom da oslabe tim",poručuje Janakopulos.

Ekipa Panatinaikosa je značajno promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Pored Obradovića klub su napustili Stratos Perperoglu, Nik i Pet Kalates, Majk Batist, Romejn Sato, Kostas Kajmakoglu, Jan Vujukas, Šarunas Jasikevičijus, Aleks Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track