UDOVICA KOBIJA BRAJANTA POBEDILA LOS ANĐELES: Vanesa dobila na sudu 30 miliona evra, ali neće uzeti ni cent
Foto: AP

Zbog pretrpjene duševne boli

UDOVICA KOBIJA BRAJANTA POBEDILA LOS ANĐELES: Vanesa dobila na sudu 30 miliona evra, ali neće uzeti ni cent

Košarka -

Vanesa Brajant, udovica slavnog košarkaša Kobija Brajanta, dobila je tužbu protiv okruga Los Anđelesa.

Gospođa Brajant je ovom presudom dobila 30 miliona evra.

Postupak se vodio na sudu zbog toga što je jedan policijac pre tri godine snimio fotografije na mestu nesreće na kojima su se mogla videti tela nastradalih Kobija i njegove ćerke Đijane, kao i još sedmoro žrtava pada helikoptera.

Tokom suđenja, Vanesin advokat Luis Li rekao je porotnicima da fotografije izbliza nisu imale službenu ili istražnu svrhu, te da su samo "vizualni trač" koji se deli iz jezive znatiželje.

Povređena Vanesa kazala je da su vesti o fotografijama pogoršale njenu još uvek jaku tugu mesec dana nakon gubitka supruga i ćerke, te da još uvek ima napade panike pri pomisli da bi fotografije mogle biti objavljene.

"Svaki dan živim u strahu da ću biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti", svedočila je tokom suđenja.

Sud je odlučio da Vanesa Brajant dobije odštetu u iznosu od 30 miliona evra, ali ona neće uzeti ni cent od te sume. Sav novac će biti upotrebljen u humanitarne akcije fondacije "Mamca i Mabasita", otvorene u znak sećanja na Kobija i Đijanu.

Kobi Brajant, njegova ćerka Đijana, kao i još sedmoro ljudi, poginuli su u padu helikoptera 26. januara 2020. godine iznad zapadnog dela Los Anđelesa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track