LUDILOOO - OVAKVO KUCANJE SE RETKO VIĐA Pogledajte šta je uradilo francusko košarkaško ČUDO! Biće PRVI PIK na draftu - EVO I ZAŠTO
Foto: Xavier Duvot / AFP / Profimedia

MONSTRUOZNO

LUDILOOO - OVAKVO KUCANJE SE RETKO VIĐA Pogledajte šta je uradilo francusko košarkaško ČUDO! Biće PRVI PIK na draftu - EVO I ZAŠTO

Košarka -

Supertalentovani francuski košarkaš Viktor Vembanjama (19) raspametio je ljubitelje košarke širom sveta svojim spektakularnim zakucavanjem.

Mladi košarkaš Metropolitana, koji je već viđen kao prvi pik na NBA draftu, u nedelju je na utakmici proti Monaka izveo potez na kome bi mu pozavidele najveće zvezde NBA lige.

Početkom druge deonice šutnuo je trojku i promašio, ali se istog momenta sjurio ka košu, u letu uhvatio loptu i zverski je zakucao na opšte oduševljenje svih prisutnih u dvorani.

Ovim potezom još jednom je pokazao da mu se smeši blistava karijera u njajačoj ligi na svetu. Inače, ovaj 19-godišnji momak visok je 220 centimetara i neverovatno je pokretan na terenu. Ima neverovatan raspon ruku (236), sjajno se kreće, šutira i neverovatno je brz. Ove sezone na 27 mečeva u francuskom šampionatu prosečno beleži 21 poen, 9,7 skokova i 3,2 blokade.

Očekuje se da će biti izabran kao prvi pik na draftu NBA lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track