OTKRIVAMO ZBOG ČEGA JE PUKLO IZMEĐU MADARA I PARTIZANA: Evo zašto je raskinut ugovor i koliko je Izraelac TRAŽIO PARA da ostane!
Foto: Starsportphoto

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

OTKRIVAMO ZBOG ČEGA JE PUKLO IZMEĐU MADARA I PARTIZANA: Evo zašto je raskinut ugovor i koliko je Izraelac TRAŽIO PARA da ostane!

Košarka -

Navijače Partizana šokirala je vest da Jam Madar napušta klub i prelazi u Fenerbahče. Talentovani Izraelac imao je ugovor s Partizanom na još godinu dana (dva plus jedan), a očekivalo se da ga i produži, pošto su obe strane bile zadovoljne kako se odvijala igračka priča i napredak mladog plejmejkera. Klub je imao opciju da odluči da li će u trećoj godini zadržati igrača pod ugovorom.

Međutim, naprasno je puklo na relaciji Madar - Partizan i novi agent igrača za Evropu Miodrag Ražnatović obavestio je javnost preko Tvitera da je njegov klijent član Fenerbahčea.

Jam Madar
foto: Starsportphoto

Šta se zapravo dogodilo i na osnovu čega je Jam raskinuo ugovor? Kako saznajemo, Partizan je kasnio sa uplatom primanja na račun Izraelca, i to više od 60 dana, čime je Madar automatski stekao pravo da raskine ugovor. Njegova agencija iz SAD poslala je pismo upozorenja klubu i navela rok od sedam dana da se novac uplati kako ne bi došlo do komplikacija.

Jam Madar
foto: Starsportphoto

Međutim, iz Partizana nije bilo reakcije u potrebnom roku, u saopštenju koje su crno-beli izneli kada je sve isplivalo u javnost, navodi se da je dotični mejl upozorenja stigao u takozvani džank folder i da ga niko iz administracije nije primetio. Madar je to iskoristio i imao je raskid ugovora u džepu, ali je ušao u pregovore o produženju saradnje s Partizanom.

Smatrao je da klub njegove usluge mora da plati mnogo više nego do sada. Primanja Izraelca iznosila su oko 400.000 evra u prethodnoj sezoni, a za ostanak u taboru crno-belih tražio je više od milion i po evra. Preciznije, smatrao je da u predstojećoj sezoni zaslužuje ugovor od 750.000 evra, a u sezoni 2024/25. i više.

Jam Madar
foto: Starsportphoto

Trener Željko Obradović i sportski direktor Zoran Savić bili su prilično iznenađeni ovim zahtevima i na kraju je Madar otišao iz Beograda. Fenerbahče mu je ponudio i veću platu koju je zahtevao od Partizana. Crno-beli smatraju da igrač nema prava na jednostrani raskid ugovora jer su u međuvremenu izmirena sva dugovanja i pokušaće to da ospore na FIBA arbitraži.

Partizan je za ovakav razvoj događaja okrivio i agenciju Beobasket Miodraga Ražnatovića, s kojom Partizan više ne želi da sarađuje. Zategnuti odnosi između Zorana Savića i Ražnatovića počeli su još u slučaju Filipa Petruševa, a najnovije pojačanje crno-belih Ognjen Jaramaz morao je da promeni agenciju kako bi došao u Partizan.

Kurir sport / P. Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track