ŠTIMAC PODRŽAO SRBIJU: Važni su momci koji su obukli taj sveti dres sa grbom!
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

BRAVO

ŠTIMAC PODRŽAO SRBIJU: Važni su momci koji su obukli taj sveti dres sa grbom!

Košarka -

Vladimir Štimac, nekadašnji igrač Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje, putem Tvitera je poručio podršku reprezentaciji Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci.

"Ono što svake godine govorim i opet ću, 'ajmo da podržimo momke i savez. Pustite sad ko neće ko hoće. Jedna stvar je važna a to je momci koji će da obuku na sebe taj sveti dres sa grbom pred kojim se stoji mirno i uzdignute glave. Nije mi bitno šta urade! Moji su i uvek sam sa njima!! Bogdan je kapiten i nemam uopšte sumnje da će biti pravi na tom mestu i da ce izvući maksimum kako iz sebe tako i iz saigrača.", poručio je proslavljeni centar, uz tri emotikona srpske zastave. Ubrzo nakon toga, došle su mu poruke podrške:

"U ovakvim situacijama se uvek setim tebe. Verujem da imaš spremnu torbu u slučaju da selektor pozove. Siguran sam da bi se odazvao u roku od pola sata.", poručio je jedan od korisnika ove društvene mreže. "Možes sve što imaš u životu da staviš na to što si siguran.", kratko je odgovorio on.

Štimac je Srbiju predstavljao na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, gde je sa Srbijom bio drugi, na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riju de Žaneiru, gde osvojio srebrnu medalju, i na Evrobasketu 2017. godine u Turskoj, gde je ponovo završio takmičenje na drugom mestu.

U nižim kategorijama, sa reprezentacijom je osvojio Evropsko prvenstvo do 20 godina u Sloveniji, Univerzijadu u Beogradu 2009. godine i u Šenženu 2011. godine, a nosio je dres mlađih selekcija Srbije i Crne Gore, gde se okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu za igrače ispod 18 godina, koja je održana 2005. godine upravo u našoj zemlji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track