OGROMAN SKANDAL TRESE EVROLIGU: Elitno takmičenje pokreće ISTRAGU protiv Ukrajinca - izdato je saopštenje, evo o čemu se radi!
Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

puče bruka

OGROMAN SKANDAL TRESE EVROLIGU: Elitno takmičenje pokreće ISTRAGU protiv Ukrajinca - izdato je saopštenje, evo o čemu se radi!

Košarka -

Evroliga se našla u velikom problemu, nakon što su se dvojica sudija našla na žestokom udaru.

Nakime, čitav skandal je nastao jer su Ilijas Koromilas iz Grčke i Boris Rižik iz Ukrajine optuženi da su nudili mito trećem sudiji Mikoli Ambrozovu pred finale Evrokupa 2021. godine.

Podsetimo, u finalu Evrokupa snage su odmerili košarkaši Monaka i Uniksa.

Elitno takmičenje će sada započeti istragu protiv ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova i pokušati da utvrdi šta se zapravo dogodilo uoči tog finačla

Saopštenje Evrolige vam prenosimo u celosti:

"U susret nedavno objavljenoj vesti u brojnim evropskim medijima vezanim za navodni incident u kome je sudija podmićen pred drugi meč finala Evrokupa 2021. godine želeli bismo da objavimo sledeće:

Integritet Evrolige i njenih sudija zasniva se na moralnim i etičkim principima koji se izuzetno cene, a tu spadaju iskrenost, čast, poštenje i pouzdanost. Evroliga ima striktan protokol kojim prati dešavanja na svim utakmicama i garantuje da se igraju u duhu fer pleja pa samim tim ima nultu toleranciju prema mitu i korupciji. Evroliga pokreće zvaničnu istragu kako bi otkrila šta se desilo i koliko su tačne tvrdnje ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga bude završila, Evroliga će svoju odluku javno saopštiti i pokazati sve pronađene dokaze kao i sprovesti sve mere i sankcije protiv odgovornih učesnika", stoji u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track