FENOMEN PARTIZANA OČARAO ŠPANCE! Ugledni list se POKLONIO crno-belima i najavio: Ozbiljno pratite šta rade!
Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

PROJEKAT KOJI PRIVLAČI NBA

FENOMEN PARTIZANA OČARAO ŠPANCE! Ugledni list se POKLONIO crno-belima i najavio: Ozbiljno pratite šta rade!

Košarka -

Ugledni španski list, "As", posvetio je puno pažnje košarkaškom klubu Partizan.

U tekstu pod naslovom "Partizan, projekat koji privlači NBA", autor Danijel Himenez, podsetio je na ono što su crno-beli uradili u prethodnom periodu.

"Nakon ispadanja od Reala u četvrtfinalu Evrolige, Partizan je uspeo da stvori privlačan projekat. Dva bivša NBA igrača su nedavno potpisala ugovor, a Terens Ros bi mogao da im se pridruži", navedeno je na samom startu teksta.

Himenez je pomenuo trojku Aleksandra Đorđevića u finalu Evrolige 1992. godine i pobedu protiv Fuenlabrade.

"Tri decenije kasnije, srpski tim nije ponovo osetio ukus slave, ali čini se da se uzdaju u sledeću sezonu. Zadržao je veći deo svojih zvezda i doveo je dva igrača sa skorijom NBA prošlosti: Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski".

Partizan Fuenlabrada, Tašmajdan
foto: Nenad Kostić

Podseća se da je pre četiri meseca Partizan ispao od Reala u četvrtfinalu Evrolige, da je nakon toga Dante Egzum otišao u Dalas, a Matijas Lesor u Panatinaikos.

Ali, ističe se da ti odlasci ne znače da je u Partizanu opao kvalitet, da će i naredne sezone Tristan Vukčević biti u Beogradu, a da su u klub stigli Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz, kao i dva igrača iz NBA lige.

Kaminski je stigao iz Hjustona, a Doužer iz Denvera.

Autor napominje da bi u skorijoj budućnosti u Partizan mogao da stigne i Terens Ros, košarkaš Finiksa.

"Kaminskom i Doužeru mogao bi da se pridruži treći igrač iz NBA, Terens Ros. Krilni košarkaš, šampion takmičenja u zakucavanju koji je potvrdio da je dobio ponudu Partizana. Ros je trenutno slobodan agent nakon dve sezone sa Sansima".

Na kraju, pominje se da Partizan vodi "legendarni Željko Obradović" i da je u pitanju tim koji bi trebalo pomno da se prati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track