PARTIZAN OBORIO REKORD! Mijailović otkrio: Crno-beli prodali 16.124 sezonskih ulaznica
Foto: Screenshot

Rekord

PARTIZAN OBORIO REKORD! Mijailović otkrio: Crno-beli prodali 16.124 sezonskih ulaznica

Košarka -

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović otkrio je da su crno-beli prodali rekordnih 16.124 sezonskih ulaznica.

Mijailović je ovo saopštio nakon Skupštine i Upravnog odbora KK Partizan.

Budžet za stručni štab i tim su ove sezone za 25 odsto veći nego prošle sezone. Mijailović je dodao i da crno-beli nisu završili prelazni rok, i da će dovesti jednog ili eventualno dvojicu igrača.

- Ova sezona je rekordna. Završili smo prodaju sezonskih karata. Prodato je 16.124 sezonske karte. Ne znam da li će ikada iko dostići ovaj rekord, ovo je rekod za celu Evropu, rekao bih. Hvala navijačima, premašili su očekivanja! Prihod od toga je 690.000.000 dinara. To je već na našim računima - rekao je Ostoja Mijailović.

Partizan je napravio nekoliko kadrovskih promena u Upravnom odboru.

- U Upravni odbor je došao Đorđe Lukić, predsednik Adrijatik banke, i sam bivši igrač Partizana. Takođe Srđan Milovanović, vlasnik Antena grupe, odnosno TV Prva i B92. Oni su i novi sponzori. U UO je i Dejan Čakajac, vlasnik Mocarta, on je kao generalni sponzor imenovan i na mesto potpredsednika. Zahvalio bih se Dejanu Kijanoviću na savesno obavljenoj funkciji direktora kluba, i Duletu Karavesoviću dosadašnjem tim menadžeru koji je postavljen za direktora kluba.

Mijailović je rekao da su svi sportski ciljevi za prošlu sezonu ispunjeni u potpunosti. A to su Top 8 u Evroligi i osvojena ABA liga.

Prvi čovek crno-belih je izneo i podatke o funkcionisanju kluba i planu za otplatu dugova za porez.

- Nama su rashodi prošle sezone bili 14.5 miliona evra, a prihodi 14 miliona evra. Naša akcija "Jedan Partizan imamo" je uspešno sprovedena. Poreski dug od 3.7 miliona evra je plaćen. Akcija je prikupila 1.670.000 evra, članovi UO KKP su dali 850.000 evra, a ostalih 820.000 evra su skupili 22.000 navijača. Delom od prošle sezone smo uštedeli, a to je novac koji država nije prebacila tokom sezone, smo isplatili 3.72 miliona evra za porez. Ostalo je da se plati 3.3 miliona evra ukupno za poreski dug. Krenuli smo da radimo na kreditu kod naše poslovne banke, gde će nas 10 članova Upravnog odbora solidarno jemčiti za kredit koji će biti između pet i šest godina, gde ćemo uzeti novac i otplatiti ceo poreski dug. Mi ćemo kao klub taj kredit vraćati narednih 5-6 godina.

Predsednik Parnog valjka govorio je i o ciljevima kluba za predstojeću sezonu, ali i određenim problemima.

"Ciljevi su Top 8 Evrolige, borićemo se za Fajnal for, naravno želimo da osvojimo ABA ligu. Ciljevi su praktično isti kao prošle sezone. Veliki je problem napraviti budžet bez TV prava. Grčki klubovi imaju sedam, osam ili čak devet miliona evra. Partizan nema ni cent od TV prava. Mi moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi, a 2025. ako Bog da, bićemo stalni član tako bismo dobijali kompenzaciju preko TV prava", izjavio je Mijailović i dodao:

"Mi smo bili najgledaniji klub od u ABA i Evroligi, mislim da zaslužujemo nešto zbog toga".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track