"NISAM ZNAO DA IMA 16 GODINA" Novo ČUDO svetske košarke ŠOKIRALO i svog trenera! Igrao se sa LJUBIMCEM GROBARA i ODUŠEVIO planetu!
Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

najavio veliku karijeru

"NISAM ZNAO DA IMA 16 GODINA" Novo ČUDO svetske košarke ŠOKIRALO i svog trenera! Igrao se sa LJUBIMCEM GROBARA i ODUŠEVIO planetu!

Košarka -

Košarkaši Reala iz Madrida savladali su Barselonu u ACB ligi rezultatom 86:79, a najveći utisak na kompletnu javnost po završetku ovog meča ostavio je 16-godišnji Ismaila Dijanje.

Jeste Vinsent Porije postigao 22 poena uz osam skokova, jeste i Fakundo Kampaco dodao pet poena manje uz neke nestvarne poteze, ali je igra Dijanjea definitivno u centru pažnje.

Senegalac koji je prošao omladinsku školu "kraljevskog" kluba debitovao je za seniorski tim Reala protiv Barselone i sa 16 godina, devet meseci i 28 dana postao je najmlađi košarkaš kom je tako nešto pošlo za rukom.

Srušio je Dijanje rekord Luke Dončića, a onda je rešio da se poigra sa ljubimcem grobara, Janom Veselim, te da ubaci devet poena (4/6 iz igre), osam skokova (šest u napadu) i skupi indeks korisnosti od čak plus 16!

Bio je na granici dabl-dabla i pored toga što je na terenu proveo tek 13 minuta i 27 sekundi, a trener Reala Ćus Mateo sve je šokirao izjavom po završetku meča. Naime, on nije znao koliko Dijanje ima godina!

- Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud. Nisu mladi igrači ti koji ostavljaju snažan utisak, već dobri igrači. Lako je staviti dobre igrače. Sada moraju da mu se pruži kontinuitet. Da je odigrao loše, ne bi dobio toliko prilike, ali igrao je dobro. To će nam omogućiti da produžimo rotaciju - istakao je Ćus Mateo.

Dijanje je rođen u Engukoku u Senegalu, a u Madrid je stigao 2019. godine i bilo je jasno da će dominirati čim su se videle njegove fizičke karakteristike. Prošle sezone je igrao za B tim Reala u četvrtoj ligi Španije, gde je prosečno beležio devet poena, sedam i po skokova i indeks 13 i po i to bez izgubljene utakmice.

Visok je 214 centimetara i definitivno njegovo vreme tek dolazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track