SVI PUTEVI VODE U BEOGRAD: Džikićev Hapoel i zvanično domaćin u Pioniru!
Foto: Mattia Radoni / IPA / IPA / Profimedia

DEFINITIVNO

SVI PUTEVI VODE U BEOGRAD: Džikićev Hapoel i zvanično domaćin u Pioniru!

Košarka -

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima i zvanično će svoje domaće utakmice igrati u Beogradu, zbog dobro poznate situacijeu Izraelu.

Izraelski klub sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić.

Kako je saopšteno od strane organizatora Lige šampiona, kontinentalnog takmičenja u kom izraelski tim nastupa, Hapoel će, kao i Makabi, igrati u srpskoj prestonici.

Hapoel će se takmičiti u grupi G u hali "Aleksandar Nikolić" bez prisustva publike

"Hapoel će svoje domaćinske mečeve u okviru Grupe G u FIBA Ligi šampiona u regularnoj sezoni igrati u Beogradu. FIBA Liga šampiona i klub zajedno su došli do odluke, a zbog trenutne situacije u Izraelu, a uz saglasnost svih deoničara i nakon garancija koje su stigle od Vlade Republike Srbije i Košarkaškog saveza Srbije

Tim iz Jerusalima će biti domaćin Galatasaraju u sredu, 1. novembra“, dodaje se dalje u saopštenju.

Naredne dve utakmice Hapoela u Beogradu su protiv PAOK u sredu 13. decembra i Benfike u sredu 20. decembra. FIBA Liga šampiona želi da se zahvali svim stranama, posebno Košarkaškom savezu Srbije na domaćinstvu i pomoći“, navedeno je u zvaničnom saopštenju Lige šampiona.

Podsetimo, prethodno je Bord Evrolige na sastanku u Istanbulu, u saradnji sa Košarkaškim savezom Izraela i samim klubom, usled nebezbednosti igranja mečeva u ratom zahvaćenoj zemlji doneo odluku da Makabi igra u Beogradu.

Prvi meč u Beogradu "ponos Izraela" igraće 9. novembra protiv Bajern Minhena, takođe u hali "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track