ŽIVOTNA DRAMA JE PROŠLOST ZA LEBRONOVOG SINA: Broni Džejms dobio dozvolu lekara da se vrati košarci posle ZASTOJA SRCA na treningu
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

ŽIVOTNA DRAMA JE PROŠLOST ZA LEBRONOVOG SINA: Broni Džejms dobio dozvolu lekara da se vrati košarci posle ZASTOJA SRCA na treningu

Košarka -

Broni Džejms, sin košarkaša Los Anđeles Lejkersa Lebrona Džejmsa, dobio je dozvolu lekara da se vrati košarci, četiri meseca nakon što je imao zastoj srca na treningu.

Portparol porodice Džejms saopštio je danas da će 19-godišnjeg košarkaša ove nedelje pregledati lekari Univerziteta Južna Karolina koji pohađa i da naredne sedmice može da se vrati treninzima. On će, "nedugo zatim", moći da igra utakmice, dodao je portparol.

"Šta to znači - ne znam. To nije moja odluka", rekao je trener ekipe Endi Enfild.

Ekipa Univerziteta Južna Karolina igraće u subotu protiv Gonzage, a 10. decembra na domaćem terenu protiv Long Bič Stejta i Džejms bi tada mogao da debituje.

On je bio na treninzima, u dva navrata bio je na zagrevanju ekipe uoči utakmica, šutirao je i skakao pod košem i gledao saigrače kako igraju.

Džejms se srušio tokom treninga u julu, srce mu je stalo i ukazana mu je pomoć na terenu. U bolnicu je primljen ;potpuno svestan, neurološki netaknut i stabilan, a posle detaljnih pregleda saopšteno je da ima urođenu srčanu manu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track