KRAJ SEZONE ZA VAŽNOG IGRAČA CRVENE ZVEZDE?! Sferopulos posle pobede saopštio loše vesti o strancima
Foto: Starsport

POVRED

KRAJ SEZONE ZA VAŽNOG IGRAČA CRVENE ZVEZDE?! Sferopulos posle pobede saopštio loše vesti o strancima

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP (97:87) u prvoj utakmici polufinalne serije Superlige, ali trener Janis Sferopulos nije čuo samo dobre vesti u petak uveče.

Na konferenciji za medije posle utakmice, nakon što je analizirao meč koji je odigrao njegov tim, grčki stručnjak otkrio je i da je povređen Džoel Bolomboj, centar koji je tokom sezone produžio ugovor sa klubom.

Nekadašnji košarkaš CSKA iz Moskve i Olimpijakosa moraće da odradi dodatna testiranja pre neko što se proceni kolika ga pauza čeka i da li je završio sezonu. Ukoliko je pred Bolombojem pauza od nekoliko nedelja, on je završio sezonu, što znači da će Zvezda bez jednog od najboljih igrača morati da se bori za titulu.

"Dobro smo počeli plej-of. Dobili smo prvi meč. Čestitam igračima, bili su mentalno spremni za duel, a to nije lako posle finalne serije ABA lige koja je ostala iza nas. Dobro smo otvorili meč, stekli smo dvocifrenu prednost, ali je FMP izuzetno dobra ekipa, uspela je da se vrati u meč. Momci su ponovo pokazali karakter, podigli su nivo koncentracije, kao i stepen agresivnosti u odbrani”, rekao je grčki trener. Ubrzo se Sferopulos okrenuo drugim temama, pa je prokomentarisao kakva je situacija sa dvojicom stranaca.

Ko će rešiti derbi, Džoel Bolomboj
foto: Starsport

Na terenu nije bilo Rokasa Gedraitisa koji je zbog lakše povrede propustio meč. Tek treba da se utvrdi kakav je stepen njegove povrede.

Zasluženo smo stigli do pobede. Brine povreda Bolomboja, dobio je nezgodan udarac, videćemo posle detaljnih pregleda o čemu se radi. Gedraitis će biti spreman za naredni meč", rekao je Sferopulos.

Podsećamo, Crvena zvezda ima prednost protiv FMP-a i na pola puta je do finala Superlige. Naredni meč dva tima će odigrati u Železniku u ponedeljak, 27. maja, od 18:00. Biće to šansa da tim Janisa Sferopulosa obezbedi plasman u finale, a verovatno i novu seriju protiv Partizana za trofej.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

01:28

Bolomboj zadovoljan nakon trijumfa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track