Obradović: Ne znam šta ću posle pauze
Foto: REUTERS

Odmara

Obradović: Ne znam šta ću posle pauze

Košarka -
Kada sam odlučio da napustim Panatinaikos, odlučio sam i da godinu dana provedem bez košarke. I verujte mi, zaista je tako. Pokušavam da uradim sve što je do sada bilo nemoguće za mene, rekao je Željko

Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović, rekao je u intervjuu za specijalizovani sajt Eurohoops da u posetu NBA ligašu Detroitu, putuje samo da bi pratio predsezonske mečeve i treninge i da će u narednoj sezoni dešavanja u košarci posmatrati kao gledalac.

"Ukazala se odlična prilika, jer u proteklih nekoliko godina nisam bio u mogućnosti. Uz to imam odličan odnos sa ljudima iz Detroita. Pozvali su nas da gledamo predsezonske utakmice, treninge i ništa više. Nikada nisam rekao da nisam fan NBA lige, ali je oduvek bilo teško da se poredi sa Evroligom. U svakom slučaju, biće ovo dobro iskustvo za mene i pomoćnika Dimitrisa Itudisa", rekao je Obradović i dodao da će deo boravka u Sjedinjenim Američkim Državama iskoristiti i za posetu rođacima.

"Do sada su me zvali često, ni sam ne znam koliko puta... Sada ću se verovatno dobro provesti".

Zatim je nekadašnji trener Partizana, Huventuda, Real Madrida, Benetona i PAO-a izbegao da prognozira ishod Evrolige.

"Teško je da išta kažem jer nisam u toku sa zbivanjima. Kada sam odlučio da napustim Panatinaikos, odlučio sam i da godinu dana provedem bez košarke. I verujte mi, zaista je tako. Pokušavam da uradim sve što je do sada bilo nemoguće za mene. Želim da provedem više vremena sa porodicom i prijateljima..."

Poslednje pitanje je bilo vezano za eventualni povratak na klupu.

"Ne znam. Teško je da kažem, ali ću godinu dana sigurno pauzirati. A šta će se desiti posle, ko zna" ostao je zagonetan srpski trener

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track