Zvezda dobila Uniks, bori se za plej of Evrokupa

Evrokup

Zvezda dobila Uniks, bori se za plej of Evrokupa

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Uniks (81:73) u četvrtom kolu LAST 16 faze Evrokupa i posle trijumfa Ulma nad Galatasarajem (91:70) u poslednja dva kola sva četiri tima u grupi ulaze sa po dve pobede
1 / 4

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Uniks (81:73) u četvrtom kolu LAST 16 faze Evrokupa i posle trijumfa Ulma nad Galatasarajem (91:70) u poslednja dva kola sva četiri tima u grupi ulaze sa po dve pobede.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Rakočević sa 21 poenom, Katić je postigao 12, a Skot 11, dok je u ekipi Uniksa najefikasniji bio Četmen sa 18, Ejdson je dodao 14, a Vujukas 10 poena.

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić posle meča je rekao:

"Imamo razloga da budemo zadovoljni, uspeli smo da pobedimo pred ovako dobrim navijačima. Naspram nas nije bio bilo ko, već vrlo kvalitetan tim. U prvom poluvremenu igrali smo koš za koš, nemam zamerki na napad, ali odbrana je bila loša. U trećoj četvrtini preokrenuli smo meč agresivnom odbranom, promenili smo petorku, kontrolisali smo skok i sve to kompletirali kontranapadima“.

Sada, posle četiri kola L grupe LAST 16 faze Evrokupa, sve ekipe imaju skor 2-2.

„Jeste, išli smo na veliku razliku, ali je Uniks uspeo da nas spreči, posle nije bilo ni vremena ni snage za tako nešto. Ovo je očigledno nepredvidiva grupa, svako svakog može da pobedi. Idemo korak po korak, videćemo šta će biti“, kaže Vukoičić.

Protiv tima iz Kazanja debitovao je Predrag Samardžiski, koji je za 15 minuta u igri imao 2 poena i 4 skoka.

Samardžiski je imao samo dva treninga sa nama, tako da nije imao mnogo vremena da se pripremi. Treba da budemo zadovoljni, on će biti sve bolji kako vreme bude odmicalo“, zaključio je Vukoičić.

Majkl Skot već duže vreme je van forme, a Uniksu je ubacio 11 poena i bio je jedan od najzaslužnijih za ključnu seriju u trećoj deonici.

„Znali smo da će biti teško, bili smo uzbuđeni zbog izazova, borili smo se i na kraju smo bili bolji. Život je pun uspona i padova, svima je tako u klubu, ali morate da ostanete pozitivni. Treća četvrtina je odlučila, bili smo agresivni, trčali i borili se“, rekao je Skot posle pobede.

Trener Uniksa Aco Petrović izjavio je posle poraza od Crvene zvezde da ne razume zašto je njegov tim pao u drugom poluvremenu."U izuzetnom ambijentu odigrali smo tešku utakmicu, a Zvezda je zaslužila pobedu. Znali smo da će pred ovakvom publikom dati 200 posto mogućnosti, ali smo u prvom poluvremenu kontrolisali igru. Dopustili smo im da se brzo vrate posle -10, na poluvremenu smo imali vremena za dogovor, ali ne znam iz kog razloga smo pali u nastavku“.

"U igri Zvezde ništa se nije promenilo, ali mi smo počeli loše da se branimo i ušli smo u kontraritam. Svojom lošom odbranom i ishitrenošću u napadu dali smo krila Zvezdi. Međutim, zadovoljni smo i ovim rezultatom, u slučaju nekog kruga, ona pobeda od 19 poena razlike sigurno će nam mnogo značiti“, dodao je Petrović.

http://www.youtube.com/watch?v=6sZib9la-Wg
Tekstualni prenos

Zvezda nije stigla minus od devetnaest poena iz Kazanja, ali je ostvarila vrednu pobedu, kojom ostaje u trci za plasman u plej of Evrokupa

Trojka Rakočevića do kraja -100 sekundi - 76:66

U Nemačkoj Ulm je razbio Galatasaraj 91:70 i ukoliko Zvezda pobedi posle četiri kola svi timovi imaće po dva trijumfa

Zvezda ne koristi napad a Ejdson će opet imati dva bacanja.

Tri minuta pre kraja Zvezda ima plus 11, ali će Četmen na liniju slobodnih bacanja - 73:64

Nova trojka Ejdsona - 69:59

Ejdson pogađa trojku, a Lazić ima dva slobodna bacanja - 69:56 nešto više od šest minuta do kraja

Zvezda je u problemu ispunila je bonus, a posle koša Radivojevića ima plis 15 - 68:53.

Jedan poen Veremenka sa penala.

Trojka Radivojevića Pionir ključa - 66:50

U prvom minutu poslednje četvrtine nema poena

Četvrta četvrtina

Katić pogađa serija Zvezde 22:4 u trećoj četvrtini - 63:48, a Rusi u nastavku pogađaju trojku - 63:50.

Trojka Rakočevića - 61:48

Za skoro sedam minuta igre u trećoj četvrtini Uniks nije pogodio iz igre, ima samo četiri poena sa penala.

Vuljukas pogađa jedno bacanje, ali mu u nastavku Subotić izbija loptu, Zvezda je u napadu, Skot kuca - 58:46.

Zvezda je u seriji, koju posle greške Cvetkovića nije uvećala, a na drugoj strani Kajmakoglu je pogodio dva bacanja za Uniks. To su pprvi poeni za Ruse u nastavku.

Odbrana je na visokom nivou, a Rakočević zakucava - 56:43 na polovini trećeg kvartala.

Ulaz Cvetkovića za 11:0 u nastavku - 52:43

Skot je pogodio oba bacanja a potom i trojku - 50:43

Samardžiski postiže prve poene u nastavku, a posle odbrane i poena Rakočevića Zvezda vodi 45:43. Utisak je da su crveno beli mnogo agresivniji i brži.

Treća četvrtina

Nelson i Radivojević dva puta gube loptu, što Uniksu donosi vođstvo na poluvremenu 41:43.

Savović zakucava posle dobre odbrane i Zvezda opet vodi - 41:40

Nelson je pogodio oba slobodna bacanja - 39:40

Rakočević osvaja loptu i pravi slalom do koša Uniksa 37:40

Dvojka Rakočevića i trojka Lazića - 35:40 dva i po minuta pre poluvremena.

Crvena zvezda ima odličan šut za tri poena 4/4, ali je unutar linije za tri poena samo sedam puta pogodila. Rusi su sa druge strane trinaest puta bili uspešni u šutu za dva poena 30:40.

Posle pogotka Vuljukasa Rusi na polovini druge deonice imaju plus osam. Koš Katića posle ofanzivnog skoka.

Razlika je od 4 do 6 poena na strani ruskog tima. Zvezda kao ni protiv Galatasaraja nema odbranu od pika.

Simonović pogađa trojku na startu. Ejdson kažnjava svaku grešku odbrane domaćih, koji preko Savovića postižu četvrtu trojku za redom i to bez promašaja - 26:28.

Druga četvrtina

Lazić je pogodio dvojku, ali igrači srpskog tima nisu najbolje zagradili koš, pa su Rusi posle ofanzivnog skoka poentirali i posle deset minuta vode 20:26

Četmen je prvo uzeo loptu na polovini Zvezde pošto je Lazić na kratko presekao dodavanje iz auta, a potom pogodio uz faul. Uniks je ponovo na plus 6 -18:24.

Savović je najpre izblokirao Četmena, a potom snažno zakucao u kontri -16:19

http://www.youtube.com/watch?v=8jzuOawviXE

Katić pogađa oba bacanja

Drugu trojku za Zvezdu pogađa Rakočević, ali mu na isti način uzvraća Četmen. Posle koša Katića, Lidej beleži novu trojku za goste, koji posle dva poena Kajmakoglua vode 12:19.

Subotić prekida seriju gostiju i trojkom smanjuje na 7:9, a potom izlazi jer je na terenu Savović. Katić promašuje zicer, a Rusi poentiraju u kontri.

Vuljukas za sada pravi najviše problema i najviše zahvaljujući njegovim poenima Uniks pravi seriju od 7:0 i preuzima vođstvo. Samardžiski ide na klupu u igri je Katić.

Samardžiski koji debituje za Crvenu zvezdu dobro pronalazi Skota za prvi koš na utakmici. Domaći tim je veoma agresivan u odbrani, što dosta otežava napad gostiju. Posle dva minuta crveno beli vode 4:2.

Pred početak meča tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić poklonio je cveće nekadašnjem treneru Beograđana Aci Petroviću.

Prva četvrtina

Tekstualni prenos

U meču igranom u Rusiji Uniks je ubedljivo slavio 78:59, a trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić, rekao je da se ne opterećuje razlikom, jer će ekipa koju trenitra ukoliko savlada Uniks, Galatasaraj i Ulm i minimalnim rezultatom na kraju takmičenja osvojiti jedno od prva dva mesta.

Dvorana Pionir pred kojom je manja gužva nego kada je gostovao Galatasaraj biće sigurno ispunjena do poslednjeg mesta, zbog čega su iz Zvezde istakli da je klub pod prismotrom ULEBA i da bi i najmanji incident mogao značiti kaznu i do 100.000 evra i igranje bez prisustva publike.

Evrokup

LAST 16

4. kolo

Grupa I

Trijumf - Banvit 93:89 Budućnost - Budiveljnik 75:77

Tabela: Budiveljnik 3-1, Budućnost i Banvit 2-2, Trijumf 1-3

Grupa J

VEF Riga - Nimburk 81:59 Valensija - Bilbao 60:61

Tabela: VEF Riga 3-1, Bilbao i Valensija 2-2, Nimburk 1-3

Grupa K

Lokomotiva Kuban - Kahasol 83:72 Spartak Sankt Peterburg - Stelmet 81:54

Tabela: Lokomotiva Kuban 4-0, Spartak 3-1, Stelmet 1-3, Kahasol 0-4

Grupa L

Ulm - Galatasaraj 91:70 Crvena zvezda - Uniks 81:73

Tabela: Galatasaraj, Uniks, Ulm i Crvena zvezda 2-2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track