KRK: Radnički furiozno do polufinala

KUP Radivoja Koraća

KRK: Radnički furiozno do polufinala

Košarka -
Kragujevčani će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Vojvodina - Crvena zvezda

Košarkaši kragujevačkog Radničkog plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu tog takmičenja savladali valjevski Metalac 95:60 (25:19, 22:15, 14:11, 34:15).

Kragujevčani su meč rešili polovinom druge deonice, kada su serijom 13:0 stekli dvocifrenu prednost, pa će u borbi za finale sutra od 21 čas igrati sa pobednikom meča Crvena zvezda - Vojvodina, koji počinje u 21 sat u Kragujevcu.

U timu Radničkog najefikasniji je bio Mijatović sa 16 poena, dok je u redovima tima iz Valjeva igrač sa najviše poena bio Balmazović sa 15 poena.

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić je posle meča rekao:

"Pohvalio bih prvo atmosferu u dvorani, mislim da je i prikazana košarka stvarno bila praznik za oči. Metalac je objektivno slabiji od nas, falila su im dva-tri igrača i mislim da će biti ozbiljniji protivnik u Superligi, pogotovo na njihovom terenu", počeo je Miroslav Nikolić.

"Čestitao bih mojim igračima na pobedi. Svi su se razigrali i mislim da ćemo biti sveži za polufinale".

Trener Kragujevčana rekao je da Zvezdu smatra favoritom u meču protiv Vojvodine i da u subotu od 21.00 očekuje duel timova iz ABA lige.

"Ako nam rival bude Zvezda, to je tim koji dobro poznajemo. Mislim da će ponovo biti lepa košarka, da će odlučivati jedna lopta, pa ko bude bolji neka dobije. Ja sam optimista".

Nikolić je upitan da li su ispunili očekivanja mladi igrači (Miljenović, Jović, Dimić), kojima je dao priliku zbog problema sa povredama i viškom stranaca.

"Jesu. Miljenović je pokazao da sam pogrešio što mu ranije nisam davao da igra. Meni je krivo što ga nisam forsirao, ali zna se da imamo pritisak rezultata, pa sam se onda opredelio za iskusnije igrače, Stivena Markovića, Ćapina... Ali, posle ovoga će dobijati priliku. Mlade igrače koje smo potpisali na četiri godine moramo polako da ubacujemo u vatru. Da ne menjamo svake godine po desetoricu, jer je to jako teško".

Mada je strateg Radničkog pohvalio atmosferu, nije bilo moguće preći preko uvreda, posebno onih na račun potpredsednika KSS, Dejana Tomaševića ("Dejane, ustašo"), koje su često prelazile granicu vulgarnosti.

"Ja nisam za to, stvarno. I mene često vređaju. Publika plati kartu, pa može da priča šta hoće. Radnički kao klub nema veze sa tim, sigurno da to ne podržavamo... Navijači su malo iritirani ovim što je uradio Savez i ja to ne mogu da sprečim. To je tako".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track