DIVLJANJE HULIGANA: Raketa pogodila košarkaša Olimpijakosa

Haos u Atini

DIVLJANJE HULIGANA: Raketa pogodila košarkaša Olimpijakosa

Košarka -
Košarkaš Olimpijakosa Kajl Hajns pogođen je u glavu raketom, koju su pred početak finala Kupa Grčke u dvorani ispalili navijači Panatinaikosa.

Košarkaš Olimpijakosa Kajl Hajns pogođen je u glavu raketom, koju su pred početak finala Kupa Grčke u dvorani ispalili navijači Panatinaikosa. Amerikanac je posle toga odveden u svlačionicu, ali se divljanje navijača dva najveća grčka kluba nastavilo.

Projektil koji je završio na nesrećnom Hajnsu bio je drugi koji su ispalili pomahnitali Panatinaikosovi huligani. Prvi, kao i treći, završio je u praznom sektoru iznad tribine gde su smešteni navijači Olimpijakosa, na suprotnoj strani, iza koša.

http://www.youtube.com/watch?v=W5ksxGgpXKE

Problemi u dvorani nastavljeni su i tokom predstavljanja ekipa, ali novih povreda nekog od aketara utakmice, koja u grčkoj godinama u nazad više liči na građanski rat nego na košarkaški duel, nije bilo.

Meč je počeo, ali je prekinut u drugoj četvrtini pri rezultatu 26:17 za Panatinaikos. Tada su pristalice oba tima probile kordone policije i našle se na parketu. Košarkaši oba tima su automatski pobegli u svlačionice, a na parketu je umesto košarke viđena tuča huligana i policije.Situacija se smirila, a policija je donela odluku da isprazni halu. U njoj su ostali samo rukovodstva dva kluba, novinari i navijači u VIP ložama. Posle pražnjenja sale koje je trajalo oko sat vremena, meč je nastavljen, a posle prvog poluvremena "zeleni" vode 41:30.

Meč je bez incidenata i pred praznim tribinama okončan pobedom Panatinaikosa 81:78, čime je PAO osvojio 14 Kup u istoriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track