BEZ PUBLIKE: Ubedljiv trijumf Zvezde u sumornom Pioniru

Superliga

BEZ PUBLIKE: Ubedljiv trijumf Zvezde u sumornom Pioniru

Košarka -
Borbena ekipa iz Niša pružila je jak otpor favorizovanoj Zvezdi, koja je tek u poslednjoj deonici meča uspela da se odlepi i nakraju zabeleži ubedljiv trijumf

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Konstantina iz Niša rezultatom 96:71 u okviru trećeg kola Agroživ Superlige Srbije.Meč je odigran u neobičnom terminu pred praznim tribinama dvorane Pionir, jer je Crvena zvezda kažnjena utakmicom bez prisustva publike zbog propusta u organizaciji meča sa Partizanom.Borbena ekipa iz Niša pružila je jak otpor favorizovanoj Zvezdi, koja je tek u poslednjoj deonici meča uspela da se odlepi i na kraju zabeleži ubedljiv trijumf.Najzaslužniji za drugu pobedu crveno-belih bili su kapiten Igor Rakočević i Boris Savović. Rakočević je meč završio sa 21 postignutim poenom, dok je raspoloženi Savović ubacio 17 poena. Kod gostiju Vladimir Veličković zabeležio je 14, Petar Despotović 13, a Bojan Petrović 10 poena.

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić posle pobede je rekao:

"Pokušali smo da promenimo neke stvari kroz trening i da izazovemo neke reakcije. Nešto od toga smo mogli da vidimo u ovoj utakmici. Ono što je najbitnije je da je ekipa promenila način razmišljanja. U svakom slučaju, mi možemo da budemo zadovoljni. Druga važna stvar je da smo pobedili. Nema dileme da smo bolji tim od Konstantina, ali to što stoji na papiru treba da se dokaže na terenu. Uvažavam svaki tim, i znam da je potrebno da se daje maksimum i da se poseduje dovoljna želja da bi se utakmice pobedile", rekao je Vukoičić i dodao da je Konstantin crveno-belima pravio određene probleme u toku meča.

"Možda je neobični ambijent i atmosfera, koja nije bila baš takmičarska, bila uzrok i razlog da u nekim momentima napravimo greške koje obično ne pravimo", izjavio je trener Zvezde, a potom prokomentarisao eventualnu manju motivaciju igrača za utakmice domaće lige:

"Iako znamo da to nije dobro, kod određenih igrača postoji veća motivacija kad je utakmica važnija. Možda se i javilo zasićenje, i upravo iz tog razloga sam rekao da smo mimo rezultata tražili i određene reakcije kod igrača, koje smo i mogli da vidimo. Ono što se možda nije videlo kroz razliku u većem delu meča je da su igrači pokazali emocije i da nisu bili ravnodušni. To nas i dalje ne oslobađa od obaveze i principa da svaku utakmicu igramo maksimalno."

Vukoičić je prokomentarisao igru Nelsona, koja nije bila na uobičajenom nivou:

"Nelson nije u igračkoj krizi, iako je možda njegova forma u padu. On je mogao i da ne igra danas, iz razloga koji ne bi trebali da izlaze u javnost, ali je pokazao želju i volju da igra. Nelson je imao izvanredne partije i siguran sam da će vratiti tu formu, možda već u sredu", rekao je Vukoičić.

Subota:

Radnički - Mega Vizura 69:77

Partizan - Vojvodina 88:59

Sloboda - Metalac 90:88

Tabela: Partizan 3/0, Crvena zvezda 2/1, Vojvodina 2/1, Radnički 2/1, Mega Vizura 2/1, Sloboda 1/2, Metalac 0/3, Konstantin 0/3.

Parovi 4. kola (10. aprila): Metalac - Mega Vizura, Crvena zvezda - Radnički, Vojvodina - Konstantin, Sloboda - Partizan.

TOK MEČA

40. minut - Kraj utakmice, pobeda Crvene zvezde protiv Konstantina sa ubedljivih 96:71

35. minut - Trojkom Cvetkovića i novim poenima raspoloženog Borisa Savovića Zvezda u finiš ulazi sa deset poena prednosti 73:63.

30. minut - Konstantin peko Savića i Veličkovića održava zaostatak za Zvezdom. Pred poslednjih deset minuta Zvezda ima sedam poena prednosti - 64:57.

26. minut - Igor Rakočević zaradio tehničku grešku posle rasprave sa sudijama. Konstantin pogodio nekoliko trojki i prišao na osam poena minusa 59:51.

23. minut - Silovit start domaćina u trećoj četvrtini. Rakočević postiže prvu trojku za svoj tim na ovom meču, Savović se probudio sa četiri poena, Skot pogađa za 48:35. Serija domaćina 9:3.

20. minut - Posle prvog poluvremena Rakočević je najefikasniji u Zvezdi sa 11 poena, Braun je dodao osam. U ekipi Konstantina Veličković i Petrović su postigli po sedam poena. Zvezda je za tri poena šutirala za nju neverovatnih 0/3, Konstantin 2/10.

20. minut - Crveno-beli su se malo podigli u finišu prvog poluvremena, pa na pauzu odlaze sa sedam poena prednosti - 39:32.

16. minut - Nova serija gostiju, stižu do izjednačenja 27:27 sredinom druge deonice. Zvezda ima loš šuterski period.

12. minut - Kao i početkom prve četvrtine, i na startu druge Zvezda igra nešto slabije. Nišlije to koriste da smanje zaostatak na sedam poena - 27:20.

10. minut - Ni tajm-aut nije puno pomogao Konstantinu, rezultatom 7:2 Zvezda finišira prvih deset minuta i vodi na početku druge četvrtine sa 25:13.

9. minut - Usledio je žestok odgovor Crvene zvezde. Rakočević, Cvetković, Mitrović pokrenuli su seriju 13:0, kojom crveno-beli u 9. minutu stižu do prednosti 18:11. Gosti traže tajm-aut.

5. minut - Serijom 5:0 Konstantin u 5. minutu stiže do vođstva 11:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track