Majstorica odlučuje šampiona - Majami ili San Antonio?

NBA FINALE

Majstorica odlučuje šampiona - Majami ili San Antonio?

Košarka -
Majami će, u slučaju trijumfa, odbraniti šampionski trofej, dok bi San Antonio eventualnom pobedom došao do petog naslova prvaka u klupskoj istoriji.

MAJAMI - Košarkaši Majamija i San Antonija u noći između četvrtka i petka, u sedmoj utakmici finalne serije, tzv. "majstorici", odlučiće o novom šampionu NBA lige.

Igrači i treneri oba tima svesni su šanse koja se retko dobija i zaslužuje i najavljuju bespoštednu borbu za šampionski prsten i titulu, kako to Amerikanci vole da kažu, šampiona sveta.

"Svaki igrač voli ovakve utakmice i priliku da pokaže šta zaista ume. Imamo šansu da napravimo nešto veliko, a svi će pamtiti samo ovaj odlučujući meč. To je nešto o čemu će naša deca da pričaju, ovi momenti se pamte zauvek", kazao je bek Majamija Rej Alen, koji je u šestoj utakmici "trojkom" u finišu meča doneo svom timu produžetak.

Tradicija će biti na strani Majamija, pošto još od 1978. godine i Vašington Vizardsa nijedna gostujuća ekipa nije pobedila u odlučujućem meču za titulu prvaka.

"Sve se svodi na osvajanje titule i ne bi sada trebalo da razmišljamo kako smo došli u ovu situaciju. Iza nas je dobra sezona i jedva čekamo da počne majstorica. Daćemo sve od sebe", poručio je iskusni centar San Antonija Tim Dankan.

Bek Majamija Dvejn Vejd smatra da će odlučujuća utakmica doneti sjajnu košarku i uživanje za navijače.

"Biće to jedan od najboljih finalnih mečeva u istoriji. Cela finalna serija bila je veoma napeta, prepuna borbe. Radi se o dve sjajne ekipe koje će se takmičiti do poslednje sekunde", istakao je Vejd.

Toni Parker i Boris Dijao u tim momentima setili su se slične situacije sa Evropskog prvenstva u Srbiji pre osam godina, kada su u polufinalu u dresu Francuske vodili protiv Grčke, ali je na kraju usledio potpuni preokret.

Ipak, Francuzi su dan kasnije stigli do bronzane medalje protiv Španije.

"Moramo da pokušamo da zaboravimo poslednji meč sa Majamijem. Imali smo veliku šansu, ali to je život. Bićemo spremni", poručio je Parker.

Zvezda Majamija i MVP lige Lebron DŽejms slobodno veče između šest i sedme utakmice iskoristio je da izađe sa prijateljima i porodicom.

"Hoću da me u istoriji košarke zapamte kao jednog od najboljih, a to želim i za celu ekipu Majamija. Imamo sjajnu šansu da odbranimo titulu, a mnogi nisu uspeli to da urade", zaključio je DŽejms.

San Antonio nikada nije izgubio finalnu seriju plej-ofa NBA lige, a 2005. godine su u sedmoj utakmici, na svom terenu pobedili Detroit.

"Zaista me ne zanima šta se dešavalo ranije. Jedino znam da je iza nas odlična sezona i imamo priliku da osvojimo titulu. To je, na kraju, najvažnije", istakao je trener San Antonija Greg Popović.

Odlučujuća utakmica između Majamija i San Antonija igra se u noći između četvrtka i petka, u tri ujutro po našem vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track