Nikola Kalinić: Tata Zoran me pohvalio
Foto: Beta Ap

Intervju, mladi košarkaš uspešno debitovao na EP

Nikola Kalinić: Tata Zoran me pohvalio

Košarka -
Krilni igrač Srbije tek posle trijumfa nad Italijom dobio pozitivne kritike od oca Zorana čuvenog stonotenisera

Nisu rekli poslednju reč!Jedan od debitanata na Evropskom prvenstvu u redovima Srbije košarkaš Nikola Kalinić ubeđen je da će „orlovi“ biti još bolji naredne godine na Mundobasketu u Španiji. Krilni košarkaš je otkrio Kuriru i da je posle trijumfa nad Italijom konačno dobio pozitivne kritike od oca Zorana, bivšeg poznatog stonotenisera i osvajača brojnih medalja sa svetskih i evropskih takmičenja.Da li ste zadovoljni plasmanom na šampionatu?- Naravno. Naš zadatak pre odlaska u Sloveniju bio je da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. Ako se zna da smo na EP otišli s devet debitanata i imali problema s povredama, onda je ostvarenje zadatka uspeh za ovaj mladi tim - kazao je Nikola Kalinić.

Kako je otac Zoran, inače poznati stonoteniser, video vašu igru u Sloveniji?- Bili su pozitivni komentari jer je ovo bio moj debi za reprezentaciju. Brat i tata govorili da to može još bolje, ali posle pobede nad Italijom i obezbeđenog plasmana na SP, svi su bili zadovoljni mojim učinkom. Čak i otac (smeh).Da li je sedmo mesto na EP realnost za srpsku košarku?- Neki nam nisu predviđali ni da ćemo proći grupu, a onda su nam u toku EP porasli apetiti, pa je već počelo da se priča kako imamo tim za medalju. Mislim da je u ovom trenutku ovo naša realnost, ali ruku na srce, da su se poklopile neke kockice, možda bismo i doneli neko odličje.Koji su razlozi ubedljivog poraza od Španije u četvrtfinalu EP?- Mislim da su odlučujući faktori bili naša mladost i neiskustvo na tako jakim takmičenjima. Pored toga, za protivnika smo imali pravu mašinu - jednu od najboljih selekcija u prethodnih nekoliko godina.Šta možemo da očekujemo od Svetskog prvenstva sledeće godine?- Ova generacija ima lepu budućnost. Nadam se da ćemo ostati na okupu. Iskreno, verujem da ćemo na Mundobasketu biti kompletniji i da ćemo u Španiji biti pravi, spremni za borbu za medalju - zaključio je Kalinić.

Ponosni tata... Zoran Kalinić
Ponosni tata... Zoran Kalinić

Duda treba da ostaneŠta mislite, hoće li Dušan Ivković ostati selektor Srbije?- Oduševljen sam Ivkovićem. Sjajan trener, odličan čovek i sve pohvale za sve što je uradio za ovu mladu ekipu. Verujem da će sedeti na klupi naše reprezentacije i sledeće godine. Imam samo reči hvale za njega!

Mogu da napredujemDa li ste zadovoljni svojom igrom u Sloveniji?- Ovo je za mene bilo veliko iskustvo. Nadam se da sam opravdao poverenje selektora. Moj zadatak je bio da igram agresivno na svakom delu terena. Ima još prostora za napredak u mojoj igri. Očekujem da ću igrom u Radničkom biti još bolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track