IZNENAĐENJE U RUSIJI: Đorđevićev PAO stao na startu Evrolige, pobedila ga Lokomotiva
Foto: Profimedia

Poraz srpske kolonije

IZNENAĐENJE U RUSIJI: Đorđevićev PAO stao na startu Evrolige, pobedila ga Lokomotiva

Košarka -
Uprkos dobroj partiji Miroslava Raduljice, Panatinaikos poražen u Krasnodaru 70:81

Košarkaši Panatinaikosa, predvođeni sa klupe srpskim selektorom Aleksandrom Đorđevićem, poraženi su na evroligaškoj premijeri kao gosti od Lokomotive Kuban 81:70 (17:21, 28:20, 18:20, 18:9).

"Zeleni" su odlično počeli meč i rano stekli ubedljuvo vođstvo - 14:4, ali je domaćin do kraja prve deonice uspeo da svede zaostatak na samo četiri poena - 17:21. Na početku druge četvrtine viđen je sličan scenacio, PAO je poveo sa osam poena razlike, a onda je došlo do opuštanja, što je iskoristio klub iz Krasnodara, napravio preokret i na odmor otišao sa "plus pet". U nastavku Lokomotiva je uglavnom vodila i održavala prednost, a serijom 12:0 u finišu i definitivno je odlučila pobednika.

Najbolji igrač Panatinaikosa bio je srpski reprezentativac Miroslav Raduljica sa 15 poena i pet skokova. Pored njega su se istakli Dimitris Dijamantidis sa 14 i Nik Kalates sa 13 poena i sedam asistencija. Drugi srpski reprezentativac iz atinskog kluba Ognjen Kuzmić je stao na dva poena i tri skoka, dok je Saša Pavlović ubacio četiri poena uz pet skokova, a Vladimir Janković je dodao dva poena.

Lokomotivu su do pobede predvodili sjajni Kris Singlton sa 16 poena i devet skokova, pratio ga je Dilejni sa 14, dok je Viktor Klaver dodao 13.

Dakle, Aleksandru Đorđeviću evroligaški debi u novom klubu nije prijao.

Ovo nije jedino iznenađenje u prvom kolu Grupe C Evrolige, jer je u sredu Karšijaka pobedila Barselonu 71:62. U 19 sati igraju Zelena Gora - Žalgiris.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track