(VIDEO, FOTO) VESELI RASTUŽIO ZVEZDU: Obradovićev Fener ponovo preslišao crveno-bele
Foto: AP

Top 16

(VIDEO, FOTO) VESELI RASTUŽIO ZVEZDU: Obradovićev Fener ponovo preslišao crveno-bele

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz u Pioniru od ekipe Fenerbahčea u drugom kolu grupe E, Top 16 faze Evrolige (88:65)

Bio je to prvi poraz crveno-belih u dvorani Pionir, a ukupno treći u Evroligi od ekipe koju sa klupe predvodi Željko Obradović.

Tim trenera Dejana Radonjića pretrpeo je i drugi poraz u drugoj fazi Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Kvinsi Miler sa 21 poenom i on je jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena. Marko Gudurić postigao je devet, a Stefan Jović osam poena.

Najzaslužniji za trijumf turskog tima bio je bivši košarkaš Partizana, Jan Veseli, koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom: 15 poena, 15 skokova (10 ofanzivnih) i čak 5 blokada. Sjajnu partiju za turski tim pružio je Luiđi Datome sa 21 poenom. Bivši košarkaš Zvezde Pero Antić postigao je 12 poena, a bivši košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović sedam poena. Protiv svog bivšeg tima igrao je i Nikola Kalinić, ali se on nije upisao u strelce.

Fenerbahče je od početaka do samog kraja meča kontrolisao dešavanja na terenu i apsolutno zasluženo slavio. Ekipa Željka Obradovića je nadigrala je crveno-bele u svim segmentima igre, posebno u skokovim 46:28, a posebno je zanimljiv podatak da je ceo tim Zvezde imao manje ofanzivnih skokova od Jana Veselog (8:10).

Domaća ekipa je nervozno počela, pravila je mnogo grešaka, pogotovo u napadu, pa je Fenerbahče imao prednost od 7:0. Zvezda je prve poene postigla posle tri minuta igre, kada je Stefan Jović pogodio šut sa distance, a je turska ekipa nastavila da kontroliše utakmicu. Pri vodjstvu Fenerbahčea od 14:7, oraspoložio se Kvinsi Miler, koji je tada bio ključan kod crveno-belih i u odbrani i u napadu. On je za nekoliko minuta postigao sedam poena, a Zvezda je posle odličnog prodora i poena Nemanje Dangubića povela sa 15:14, što joj je bilo prvo vodjstvo na utakmici. Crveno-beli nisu uspeli da zadrže prednost u prvoj četvrtini, iako su imali šansu da u poslednjem napadu dodju do nje. Dangubić je pogrešio i bacio loptu u aut, nakon čega je Bobi Dikson poentirao uz faul i doneo Fenerbahčeu plus tri na kraju prve deonice. Zvezda je drugu četvrtinu počela kao i prvu, nervozno i uz greške, a i promašivala je mnogo zicera. Fenerbahče je to iskoristio i poenima Bogdanovića, Antića i Veselog došao do tada maksimalnih devet poena prednosti. Crveno-beli su krajem prve i početkom druge deonice bili skoro šest minuta bez poena, a lošu seriju prekinuo je Maik Cirbes, tek posle pet minuta druge četvrtine. Potom su Jović trojkom i Miler sa slobodnih bacanja doveli svoju ekipu na dva poena zaostatka, ali je Fenerbahče potom napravio novu seriju. Predvodjeni pre svih Antićem, gosti su do poluvremena povećavali razliku i posle serije 12:1 na odmor otišli sa plus 13.

Kako su završili prvo, košarkaši Fenerbahčea su počeli drugo poluvreme. Gosti su, posebno odličnom igrom u odbrani, povećavali prednost, dok su domaći igrači imali mnogo problema da postignu koš, a loše su šutirali i slobodna bacanja. Fenerbahče je sredinom treće četvrtine imao 22 poena prednosti. Gosti su se tada, ipak, opustili, što je Zvezda iskoristila i smanjila zaostatak. Zvezdini košarkaši su u poslednjoj deonici došli do zaostatka od 11 poena, ali je Fenerbahče pre svega ofanzivnim skokovima i odličnom igrom Jana Veselog održao prednost i lako utakmicu priveo kraju. Veseli, nekadašnji igrač Partizana, provocirao je publiku nakon svojih poena i atraktivnih poteza, što je izazvalo bes domaćih navijača, pa je u finišu utakmice više desetina predmeta uletelo na teren, dok ga trener Fenerbahčea Željko Obradović nije zamenio tri minuta pre kraja

U trećem kolu Zvezda će u četvrtak igrati u Atini protiv Panatinaikosa.

Tok meča:

Kraj utakmice!

40. minut - Fener rutinski čuva visoku prednost 88:65.

37. minut - Trojka Bobija Diksona za +19 (60:79)

37. minut - Jan Veseli je upisao deveti ofanzivni skok na meču!

36. minut - Zvezda deluje potpuno nemoćno.

34. minut - Trojka nezaustavljivog Jana Veselog 56:72.

34. minut - Veseli dominira! Prekida seriju Zvezde 56:69.

33. minut - Sjajna serija Kvinsija Milera! Posle trojke Amerikanca Zvezda prilazi na -11 i Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut 56:67!

31. minut - Trojka borbenog Marka Gudurića 49:65.

31. minut - Brutalno zakucavanje Jana Veselog 65:46.

Kraj treće četvrtine!

30. minut - Micić postiže trojku i smanjuje prednost gostiju u finišu treće četvrtine 46:63.

29. minut - Fener čuva visoku prednost 61:41.

27. minut - Riki Hikman pogađa za dva poena 37:59.

26. minut - Posle novih poena Italijana, turski tim ima 20 poena prednosti 37:57.

26. minut - Điđi Datome pogađa još jednu trojku za Fenerbahče 37:55.

24. minut - Marko Gudurić trojkom prekida neugodnu seriju gostiju 52:36.

24. minut - I Bogdan Bogdanović pogađa trojku 52:33.

23. minut - Nova trojka turskog tima, Pero Antić je bio precizan! Najveća prednost Fenera na meču. Radonjić je zatražio tajm-aut 49:31.

23. minut - Dikson pogađa trojku za +15

22. minut - Posle odlične odbrane svog tima, Jović pogađa šut sa distance i smanjuje prednost gostiju 41:31.

21. minut - Cirbes pogađa jedno slobodno bacanje 41:29.

Posle prvih 20 minuta igre ekipa Fenerbahčea zasluženo vodi sa 41:28.Najefikasniji u domaćem timu je Kvinsi Miler sa 9 postignutih poena, dok je Stefan Jović ubacio šest. U gostujućem timu posebno se istakao Luiđi Datome sa 10 poena, Antić je ubacio 9, Judo 8...

Kraj prvog poluvremena!

20. minut - Judo postiže poene posle sjajne asistencije Bogdana Bogdanovića za ubedljivih 28:41.

18. minut - Raste prednost Fenerbahčea. Novi poeni raspoloženog Antića (27:36).

18. minut - Trojka Antića, mini serija Fenera, Radonjić ponovo traži tajm-aut (34:27)

17. minut - Datome prekida seriju crveno-belih!

17. minut - Antić ne pogađa otvoreni šut za tri, a Miler sa druge strane koristi dva bacanja i vraća Zvezdu u igru 27:29.

16. minut - Stefan Jović pogađa trojku! 25:29

15. minut - Cirbes prekida seriju Fenerbahčea. Posle dodavanja Jovića centar Zvezde konačno postiže koš za crveno-bele.

15. minut - Zvezda ne može zicer da pogodi! Veseli postiže poene i donosi Feneru devet poena prednosti. Radonjić je primoran da zatraži tajm-aut (29:20).

13. minut - Sjajno zakucavanje Pere Antića, Zvezda još uvek bez poena u drugoj deonici 27:20.

12. minut - Bogdanović postiže prve poene u drugoj četvrtini, raste prednost turskog tima 25:20.

Kraj prve četvrtine!

10. minut - Dikson na sekund do kraja probija Lazića i postiže poene uz faul. Koristi slobodno bacanje 23:20.

10. minut - Bogdanović pogađa za novo izjednačenje.

10. minut - Antić donosi izjendačenje Feneru, ali Vasa Micić uzvraća na drugoj strani za 20:18.

9. minut - Trojka Kvinsija za 18:16!

8. minut - Posle fantastičnog prodora Nemanje Dangubića, Zvezda prvi put na meču dolazi do prednosti 15:14.

7. minut - Mini serijom Kvinsija Milera Zvezda se vraća u meč 14:13 i Željko Obradović je primoran da zatraži prvi tajm aut na meču.

7. minut - Jan Veseli promašuje dva bacanja, sva četiri penala promašio je bivši košarkaš Partizana.

6. minut - Trojka Kinzija! Amerikanac ulazi u ritam, pet njegovih poena 14:9.

5. minut - Razigrao se i Italijan Luiđi Datome, četiri njegova vezana poena za 11:3.

4. minut - Stefan Jović prekida seriju gostiju (7:2)

3. minut - Zvezda ima problema sa realizacijom na startu meča. Posle novih poena Juda sa linije penala Fener vodi sa 7:0.

2. minut - 5:0 za Fenerbahče - Judo pogađa za dva.

1. minut - Bogdanović nije uspeo da pogodi svoj prvi šut za tri poena na ovom meču, ali je nešto kasni Bobi Dikson uspeo da pogodi trojku za prednost turskog tima.

20.00 - Utakmica je počela

19:40 - Pero Antić: Kad izađem na teren zaboravim na ljubav prema ZvezdiKošarkaš Fenerbahčea Pero Antić istakao je da ljubav prema crveno-belima ide u drugi plan kada izađe na parket."Volim Zvezdu i njene navijače. Poštujem ih mnogo ali kada ste na terenu onda se to ne računa. Borim se za Fenerbahče i želim pobedu isti koliko i svaki igrač Crvene zvezde", napisao je Antić.

19:30 - Košarkaši Zvezde izašli na zagrevanje

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

19:25 - Marko Grujić i fudbaleri u PioniruFudbaleri Crvene zvezde predvođeni Markom Grujićem stigli su u dvoranu da bodre košarkaše i dobili su ogromne ovacije navijača.

19:15 - Pionir je već ispunjen do poslednjeg mesta!

19:10 - Radonjić: Verujem da možemo da iznenadimo Fenerbahče

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da veruje da njegova ekipa može da napravi novo iznenađenje i protiv Fenerbahčea zabeleži prvu pobedu u Top16 fazi Evrolige.

"Igramo četvrti meč sa Fenerbahčeom ove sezone, kada se računa i prijateljski u Zadru. Tri puta smo poraženi prilično ubedljivo, a sada imamo novu priliku. Pokazali smo da možemo sa najvećima, gajimo nadu da možemo da napravimo iznenađenje i ostvarimo prvu pobedu u Top16 fazi Evroligi", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

19:00 - Pionir se polako puni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track