NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Fudbaler Saudijske Arabije zbog dopinga propušta Svetsko prvenstvo
Foto: Profimedia

KATAR 2022

NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Fudbaler Saudijske Arabije zbog dopinga propušta Svetsko prvenstvo

Mundijal 2022 -

Napadač fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Fahad El Muvalad isključen je danas iz nacionalne selekcije za Svetsko prvenstvo 2022. "iz mere predostrožnosti" zbog kršenja antidopinga, saopštio je Fudbalski savez Saudijske Arabije (SAFF), ne navodeći više detalja.

U saopštenju za javnost SAFF je saopštio da je "iz predrostrožnosti" selektor reprezentacije Erve Renar "odlučio da isključi igrača sa spiska učesnika Svetskog prvenstva, i pozvao je igrača Navafa Al Abeda" da ga zameni.

Saudijsko antidoping telo suspendovalo je igrača na 18 meseci do kraja marta zbog pozitivnog testa na furosemid, diuretik koji maskira prisustvo anabolika, a koji se nalazi na listi zabranjenih proizvoda Svetske antidoping agencije (AMA).

Ovu sankciju je nedavno smanjilo saudijsko arbitražno telo, što mu je omogućilo da učestvuje na Svetskom prvenstvu, navode lokalni mediji.

Međutim, da bi objasnila ovu odluku, saudijska federacija se poziva na "mogućnost da antidoping agencija uložo žalbu sudu za sportsku arbitražu u Lozani", Federacija je izjavila da je u donošenju ove odluke konsultovala svoju pravnu službu i svog advokata.

Bivši napadač Al Itihada El Muvalad potpisao je ugovor sa Al Šababom iz Rijada krajem avgusta i vidjen je kao starter u prvoj postavi Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija prvi meč na Mundijalu igra 22. novembra protiv Argentine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track