ZAVRŠEN TREĆI DAN MUNDIJALA: Saudijska Arabija ŠOKIRALA svet i Argentinu, Francuska pokazala SILU, videli smo i dve NULE Mundijala
Foto: Profimedia

KATar 2022

ZAVRŠEN TREĆI DAN MUNDIJALA: Saudijska Arabija ŠOKIRALA svet i Argentinu, Francuska pokazala SILU, videli smo i dve NULE Mundijala

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Argentina - Saudijska Arabija 1:2

Danska - Tunis 0:0

Meksiko - Poljska 0:0

Francuska - Australija 4:1

22. 09. - Francuska je posle preokreta zgromila Australiju

19.22 - Sreda državni praznik u Saudijskoj Arabiji

Saudijska Arabija proglasila je sredu državnim praznikom, nakon velike pobede fudbalske reprezentacije te zemlje protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru.Sreda će biti neradan dan za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao i za učenike i studente, navodi se u današnjem saopštenju saudijskog kralja Salmana.

Saudijska Arabija
foto: Profimedia

18.54 - Levandovski promašio penal u remiju Meksika i Poljske

Fudbaleri Meksika i Poljske odigrali su u Dohi nerešeno 0:0, u utakmici prvog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu. U prvom poluvremenu utakmice na stadionu 974 vredi izdvojiti šansu meksičkog igrača Aleksisa Vege iz 26. minuta. Centaršut je uputio Ektor Erera, a Vega je glavom šutirao pored gola.

Više o ovom meču pročitajte na OVOM LINKU.

16.15 - Danska i Tunis odigrali su bez golova

Fudbaleri Danske i Tunisa remizirali su u drugom meču trećeg dana Mundijala u Kataru - 0:0.

Bila je ovo prva utakmica bez golova na ovogodišnjem prvenstvu sveta, a nije da nije bilo uzbuđenja.

Tunis je pokazao da je prerano otpisan i da imaju sjajan timski duh. Sa druge strane, Danska je većinu meča delovala nemoćno u pokušajima da probije tvrdu odbranu Orlova Kartagine.

14.23 - Iranski mediji okrivljuju proteste za poraz od Engleske

Iranski mediji pokušavaju da okrive proteste građana za težak poraz od Engleske na početku SP u Kataru - državni mediji su naveli da se to dogodilo zbog protesta koji su počeli posle smrti 22-godišnje Mahse Amini, koja je umrla u pritvoru kada ju je uhapsila policija za moral.

"Iran - 2; Engleska, Izrael, Saudijci i izdajnici - 6", naslov je dnevnog lista Kajan.

List je naveo da je poraz došao posle "nedelja nepravednog i psihološkog rata bez presedana domaćih i stranih izdajnika protiv reprezentacije". Dodaje se da je "politička medijska struja" pokušala napadima da našteti duhu iranskog tima.

List Vatanemroz naveo je da su demonstranti u Iranu proslavili ponižavajući poraz reprezentacije i da su u kafićima slavili svaki gol koji je Engleska postigla i trubili u svojim automobilima.

Fudbalska reprezentacija Irana je pod velikom pritiskom pošto demonstranti od igrača traže da ih podrže. Igrači su kritikovani nakon što su uoči odlaska u Katar bili na prijemu kod predsednika Ebrahima Raisija i nisu ništa pričali o protestima.

Uoči utakmice fudbaleri Irana nisu pevali tokom intoniranja himne i stajali su mirno, što su mnogi protumačili kao gest solidarnosti sa demonstrantima. Tokom utakmice nisu slavili dva gola koja su postigli.

Iran
foto: AP

14.00 - Počeo meč DANSKA - TUNIS

Drugi duel današnjeg programa iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

Danska
foto: EPA/Friedemann Vogel

13.32 - Blinken kritikovao Fifu zbog pravila o kapitenskim trakama

Šef američke diplomatije Entoni Blinken kritikovao je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FFIFA), koja je zapretila igračima da će dobiti žute kartone na Svetskom prvenstvu u Kataru ako budu nosili kapitenske trake u duginim bojama, kao promociju različitosti i inkluzije. Blinken je na konferenciji za novinare sa katarskim kolegom u Dohi rekao da je "uvek zabrinjavajuće kada vidimo bilo kakva ograničenja slobode izražavanja".

"Posebno je tako kada se radi o izražavanju podrške različitostima i inkluziji. Mislim da niko na fudbalskom terenu ne bi trebalo da bude primoran da bira izmedju podržavanja tih vrednosti i igranja za svoju reprezentaciju", naveo je Blinken.

Fifa je upozorila ekipe da će njihovi igrači uoči utakmica dobiti žute kartone ako kapiteni budu nosili trake sa natpisom "Jedna ljubav" (One Love) koja nije ona odobrila.

13.07 - SENZACIJA U KATARU! Saudijska Arabija pobedila Argentinu

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije pobedila je posle velikog preokreta Argentinu sa 2:1, u utakmici prvog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu.

Na stadionu Lusail, Argentina je povela u 10. minutu golom Lionela Mesija iz jedanaesterca. Izjednačio je Saleh Al Šehri u 48. minutu a veliku, iznenadjujuću pobedu Saudijskoj Arabiji doneo je Salem Al Davsari lepim golom u 53. minutu.

Više o ovom meču pročitajte na OVOM LINKU.

1 / 19 Foto: Profimedia

13.00 - Van Dajk se ne slaže sa kritikama zbog odustajanja od kapitenskih traka u duginim bojama

Kapiten fudbalske reprezentacije Holandije Virdžil van Dajk ne slaže se sa kritikama da evropske ekipe na Svetskom prvenstvu u Kataru "nemaju kičmu", kada su odlučile da na utakmicama ne nose kapitenske trake u duginim bojama sa porukom Jedna ljubav (One Love), kao znak podrške LGBTQ populaciji.

Fifa je zapretila da će uoči početka utakmice igrači dobiti žute kartone ako budu nosili te trake, umesto onih koje je svetska kuća fudbala odobrila, sa natpisima "Ne diskriminaciji".

"Igram na poziciji na kojoj žuti karton nije koristan. Postao sam fudbaler i želim da igram na ovakvim turnirima. Ima ljudi koji kažu da nemamo kičmu, ali to ne ide tako. Mi samo želimo da igramo fudbal. Voleo bih da igram noseći takvu traku, ali ne po cenu žutog kartona", rekao je Van Dajk za holandski NOS, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Holandija je počela kampanju "Jedna ljubav" pre prošlog Evropskog prvenstva kako bi promovisala različitost i inkluziju, kao poruku protiv diskriminacije.

Virdžil van Dajk
Virdžil van Dajk foto: Profimedia

12.27 - LUDNICA! Navijači S. Arabije u transu

Trese se ceo stadion! Navijači Saudijske Arabije posle nestvarnog preokreta ne staju sa pesmom! Ludnica!

01:12

ŠOK ZA GAUČOSE! Saudijska Arabija vodi protiv Argentine, Arapi u transu - trese se stadion

12.12 - ŠOK U KATARU!

Argentina je potopljena za 5 minuta! Saudijska Arabija vodi 2:1!

1 / 5 Foto: EPA/Mohamed Messara

11.35 - Neverovatno! Poništen i 3. gol Gaučosima

Sedmi ofsajd Argentine i gol iz njega je poništen!

Katar, fudbal, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 ., Argentina
foto: Dado Đilas

11.33 - Argentini poništena DVA GOLA!

U 22. minutu VAR je poništio gol Mesija, a u 28. miunutu susreta ista situacija - Lautaro je bio u ofsajdu! Ostaje 1:0.

Lionel Mesi, Argentina, Saudijska Arabija
foto: EPA/Rungroj Yongrit

11.17 - Dijaš: Moramo da se koncentrišemo na mečeve, a ne na sukob Ronalda sa Junajtedom

Portugalski fudbalski reprezentativac Ruben Dijaš rekao je da je vreme da se ekipa koncentriše na Svetsko prvenstvo, a ne na sukob Kristijana Ronalda sa svojim klubom Mančester junajtedom. On je rekao da je nedavne izjave Ronalda nisu uticale na reprezentaciju, koja će u Kataru prvi put u istoriji pokušati da osvoji Svetsko prvenstvo.

"Mislim da Kristijanov slučaj ne šteti onome što ovde pokušavamo da uradimo i zbog toga nemam šta mnogo da kažem o tome. Mislim da smo o tome dovoljno pričali, nema mnogo šta da se doda. Kao ekipa sada moramo da se koncentrišemo na Svetsko prvenstvo, a ne na druge stvari", naveo je Dijaš.

Portugal je među favoritima u Kataru, ali Dijaš nije želeo da prognozira kakav rezultat će ekipa ostvariti. Prvu utakmicu na turniru Portugal će igrati u četvrtak od 17 časova protiv Gane.

Ruben Dijaš
foto: Profimedia

11.10 - Mesi sa siguran sa "bele tačke" Argentina vodi 1:0

11.00 - Počeo meč ARGENTINA - SAUDIJSKA ARABIJA

Prvi duel današnjeg programa iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

10.00 - ANKETA: Koji su realni dometi Srbije u Kataru?

09.55 - Sane propušta utakmicu sa Japanom zbog povrede

Nemački fudbalski reprezentativac Leroj Sane propustiće utakmicu protiv Japana na Svetskom prvenstvu zbog povrede kolena. On je propustio trening, poslednji pred meč sa Japanom, koja se igra u sredu od 14 časova.

Fudbalski savez Nemačke nije naveo o kakvoj povredi se radi.

Sane je u Katar došao u dobroj formu, pošto je postigao 10 golova i imao šest asistencija u 19 utakmica u svim takmičenjima za Bajern iz Minhena.

Leroj Sane
foto: Profimedia

08.45 - Navijači Argentine najbrojniji u Kataru

Argetinski navijači najbrojniji su u Dohi, a danas od 11 časova biće i više nego spremni da podrže "gaučose" u borbi za prve bodove. Čini se da Saudijska Arabija nema ni teorijske šanse, posebno ako se uzme u obzir da su ih u prijateljskom duelu pred SP pobedili sa 5:0.

1 / 4 Foto: Profimedia

07.20 - Vea: Moj otac živi ovaj trenutak kroz mene

Fudbaler SAD Timoti Vea izjavio je da je "sjajan osećaj" postići gol na Svetskom prvenstvu i da veruje da njegov otac "živi ovaj trenutak" kroz njega.

Timoti Vea je sin legendarnog liberijsko fudbalera i aktuelnog predsednika Liberije Džordža Vee.

"Sjajan je osećaj postići gol. Mislim da moj otac živi ovaj trenutak kroz mene. Veoma sam srećan, kako zbog svoje porodice, tako i zbog tima. Nisam još proverio telefon, ali moj tata je bio na tribinama, sa mojom mamom i ujakom. Razgovaraću sa njim kasnije. Srećan sam zbog gola, ali bilo bi još lepše da smo pobedili. Ali idemo korak po korak", izjavio je Vea.

Timoti Vea
foto: AP

07.00 - Danas na programu četiri utakmice

Trećeg dana Svetskog prvenstva u Kataru igraju se mečevi Grupa C i D, a današnji program otvaraju fudbaleri Argentine i Saudijske Arabije.

Posle ovog susreta, progam se nastavlja utakmicom Danske i Tunisa, zatim igraju Meksiko i Poljska, dok se jedan od najatraktivnijih mečeva igra u večernjem terminu kada se sastaju branilac titule Francuska i Australija.

lionel mesi otvara današnji program
lionel mesi otvara današnji programfoto: AP

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track