ŠESTI DAN MUNDIJALA: Katar prvi ispao! Velika pobeda Irana, Holandija i Engleska blizu osmine finala!
Foto: AP

KATAR 2022

ŠESTI DAN MUNDIJALA: Katar prvi ispao! Velika pobeda Irana, Holandija i Engleska blizu osmine finala!

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Vels - Iran 0:2

Katar - Senegal 1:3

Holandija - Ekvador 1:1

Engleska - SAD 0:0

22.02 - Engleska i Amerika odigrale miroljubivih 0:0

21.26 - Veliki bod za Ekvador

Selektor fudbalske reprezentacije Ekvadora Gustavo Alfaro izjavio je posle nerešenog meča protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Kataru da njegovi mlađi igrači nemaju dovoljno iskustva osim Enera Valensije.

"Jedini koji ima iskustva sa Mundijalom je Ener Valensija, mlađi nemaju to iskustvo", rekao je Alfaro i dodao da Ekvador nije tako dobar kao Holandija koja ima bolju ekipu.

Prema njegovim rečima, tim se pripremao sa velikim poverenjem.

"Rekao sam igračima da imamo 90 minuta da pokažemo da možda nismo tako poznati, ali možemo da budemo na nivou", rekao je selektor i dodao da ih čeka još teža borba protiv Senegala.

Posle dva kola Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, Senegal ima tri, a Katar je bez bodova i eliminisan je sa takmičenja.

U trećem kolu Ekvador će u utorak od 16 časova igrati protiv Senegala, a u isto vreme Holandija protiv Katara.

21.12 - Van Dajk odao priznanje Ekvadoru

Kapiten fudbalske reprezentacije Holandije Virdžil van Dajk izjavio je večeras posle nerešenog rezultata protiv Ekvadora na Svetskom prvenstvu da je protivnički tim imao briljatnu igru i da su fudbaleri bili borbeni.

"Naš protivnik nije vrhunski tim na svetskom nivou, ali su bili veoma borbeni i briljantni. Kao rezultat toga, prečesto smo gubili loptu", rekao je Van Dajk i dodao da su Holanđani bili dobro spremni.

Van Dajk je dodao da su njegovi igrači u celini imali sporiji tempo navodeći da su igrali protiv dobrog tima.

Vezni igrač Teun Kopmejners je rekao da njegov tim treba da poboljša igru i dodao da je bio meč protiv Ekvadora bio težak.

Posle dva kola Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, Senegal ima tri, a Katar je bez bodova i eliminisan je sa takmičenja.

U trećem kolu Ekvador će u utorak od 16 časova igrati protiv Senegala, a u isto vreme Holandija protiv Katara.

20.36 - Trener Saudijske Arabije na zemlji posle velike pobede protiv Argentine

Selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Erv Renar rekao je da senzacionalna pobeda protiv Argentine u prvom kolu Svetskog prvenstva nije promenila ništa u njegovoj ekipi.

"Ništa se nije promenulo u našim umovima. Znamo odakle dolazimo i čuvamo svoju skromnost. Znamo da bez toga sutra nećemo moći da odigramo dobru utakmicu", rekao je Renar na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Saudijske Arabije igraju u subotu od 14 časova protiv Poljske, utakmicu drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru. Saudijska Arabija je u prvom kolu posle preokreta pobedila Argentinu sa 2:1, a Poljska je odigrala bez pogodaka sa Meksikom.

U slučaju pobede saudijski tim bi se plasirao u osminu finala Mundijala.

"Koncentrisani smo i ništa se ne menja. Mi smo i dalje najslabija ekipa po renkingu Fife i u pogledu iskustva", naveo je Renar.

Saudijska Arabija je 51. na rang-listi Fifa, druga najlošija na listi posle Gane.

"Najvažnija stvar na kraju grupne faze je da završimo na jednom od prva dva mesta, bez obzira na sve. Najvažnije je plasirati se u narednu rundu", dodao je saudijski selektor.

Fudbalski savez Saudijske Arabije objavio je video snimak na društvenim medijima u kome se vidi kako Renar motiviše igrače.

"Ponekad uspe, a ponekad uradite istu stvar i ne uspe. Moram da poguram igrače. Ako mi se ne svidjaju određene stvari, to moram da im kažem. Kada igrate protiv igrača kakvi su Mesi, Lautaro Martines ili Anhel Di Marija u prvoj utakmici, igrači su uvek motivisani", naveo je Renar.

U drugoj utakmici u Grupi C Argentina će od 20 časova igrati protiv Meksika.

20.14 - Trener Australije pred duel sa Tunisom

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Grejem Arnold izjavio je danas da će njegov tim morati da pojača igru kako bi se suočio sa fizičkim izazovima protiv Tunisa, u utakmici drugog kola na Svetskom prvenstvu.

"Igrači Tunisa vole fizičke utakmice i mi moramo da budemo na visini u tom aspektu", rekao je Arnold i dodao da njegov tim "mora da pojača igru i da svoj maksimum".

Fudbaleri Australije igraju u subotu od 11 časova protiv Tunisa utakmicu drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu. U prvom kolu Australija je izgubila od Francuske 1:4, a Tunis i Danska odigrali su bez pogodaka.

Australijski fudbaler Aziz Behič izjavio je da će sutrašnja utakmica po australijskom vremenu biti uveče, što smatra kao "savršen trenutak jer će ljudi biti u svojim domovima".

"Znamo šta nas čeka sutra. Biće to borba, moramo da budemo na visini zadatka i da igramo naš fudbal", dodao je Behič.

19.00 - Domaćin Katar prva je selekcija koja je ispala sa Mundijala

18. 22 - Selektor Velsa razočaran nakon poraza protiv Irana

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Robert Pejdž izjavio je da je razočaran porazom od Irana na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali da još ima vremena da se stvari preokrenu.

"Ne možemo da se sažaljevamo. Još uvek imamo priliku da preokrenemo stvari. Srećom, sledeća utakmica je uskoro i možemo da se iskupimo našim navijačima. Oni su pokazali nepokolebljivu podršku dolaskom u Katar i ja sam zaista razočarani nivoom igre koji smo im pokazali", rekao je Pejdž novinarima.

On je naveo da će se "vratiti, remobilisati i početi ispočetka", kao i da moraju da se pripreme za duel sa Engleskom u poslednjem kolu grupne faze Mundijala, pošto nakon dve odigrane utakmice imaju jedan osvojen bod.

Selekcija Velsa poražena je danas od Irana (0:2), a oba gola fudbaleri Irana postigli su u nadoknadi vremena, nakon što je golman velške reprezentacije Vejn Henesi dobio direktan crveni karton u 86. minutu utakmice.

Kapiten reprezentacije Geret Bejl rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) da je taj crveni karton potpuno promenio igru.

Istakao je da je poraz od Irana "jedna od onih stvari koje je teško priznati" i naglasio da moraju da se oporave i iskoriste priliku u poslednjoj utakmici protiv Engleske.

"Biće teško, naravno. Videćemo šta će biti na drugoj utakmici (između Engleske i SAD u 20.00)", kazao je Bejl.

Reprezentacija Velsa u prvom kolu Grupe B odigrala je 1:1 sa reprezentacijom SAD i nakon današnjeg poraza ima jedan bod.

17.45 - Na klupi Meksika sedi Argentinac

16.17 - Danci imaju rešenja za Mbapea

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand izjavio je da ekipa mnogo ideja kako da zaustavi napadača Francuske Kilijana Mbapea, ali da je nemoguće dovoljno se pripremiti protiv igrača tog kalibra.

"Ne plašimo se. Ali bez obzira kakve planove pravite protiv vrhunskih igrača poput Mbapea, ne možete se dovoljno pripremiti", rekao je Hjulmand novinarima uoči meča sa Francuskom na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fudbaleri Danske i Francuske odigraće utakmicu u subotu od 17.00, a Hjulmand kao prednost vidi to što kapiten reprezentacije Sajmon Kjer igra u Milanu sa francuskim napadačem Olivijeom Žiruom.

"Sajmon ga dobro poznaje. Razgovarali smo o detaljima i nadam se da može biti od koristi... Zadovoljstvo je videti kako napadači njegovih godina koriste svoje iskustvo da se poboljšaju - da ostanu smireni, trčeći u kaznenom prostoru. Žiru nam pokazuje da je verovatno bolji nego što je ikada bio", rekao je selektor.

Hjulmand je dodao i da će na raspolaganju za meč sa Francuzima biti i vezni fudbaler Kristijan Eriksen, koji se vratio na najviši nivo nakon srčanog udara na meču tokom Evropskog prvenstva prošle godine.

Reprezentacija Danske odigrala je nerešeno bez golova sa Tunisom u prvom kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu, dok je Francuska pobedila Australiju sa 4:1.

16.00 - Katar je zalutao na Mundijal.

To je definitivno jasno. Senegal ih je preslišao - 3:1.

15.30 - Jedan od naših izveštača iz Katara prošao je kroz PAKAO!

14.00 - Počeo meč KATAR - SENEGAL

Fudbaleri Katara i Senegala igraju meč 2. kola Grupe A, a ovaj duel možete pratiti uživo iz minuta u minut na OVOM LINKU.

13.28 - Dešan: Danska potcenjena!

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan ocenio je da je selekcija Danske potcenjena uzimajući u obzir njihove istinske kvalitete, uoči duela te dve ekipe na SP u Kataru. "Mogu veoma lako da promene stil igre tokom meča i to stvara probleme", rekao je Dešan. Francuska je dva puta izgubila od Danske ove godine, na mečevima u okviru Uefine Lige nacija, a duel na Mundijalu očekuje ih u subotu od 17.00 u drugom kolu Grupe D.

13.05 - Iran RAZBUCAO Vels

Fudbaleri Irana slavili su nad Velsom sa 2:0 (0:0) u 2. kolu Grupe B Svetskog prvenstva u Kataru. Oba gola pala su u nadokandi vremena, a postigli su ih Češmi u 98. i Rezajan u 101. minutu!

12.21 - Mihnjevič: Levandovski je i dalje prvi izvođač penala

Poljski napadač Robert Levandovski ostaje prvi izvođač penala u timu, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije te zemlje Česlav Mihnjevič. "Robert je naš broj jedan. Kao napadaču, na njemu će biti da odluči da li želi da izvede penal ili ne. Oseća se spremnim da postigne gol za Poljsku", rekao je Mihnjevič uoči meča sa Saudijskom Arabijom.

Poljska, Meksiko, Robert Levandovski
foto: Profimedia

11.31 - Fudbaleri Irana otpevali himnu

Za razliku od prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru, fudbaleri Irana su pred protiv Velsa otpevali himnu svoje zemlje. Više o ovome pročitajte na OVOM LINKU.

11.00 - Poečo meč VELS - IRAN

Fudbaleri Velsa i Irana igraju meč 2. kola Grupe B, a ovaj duel uživo iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

10.52 - Pesme i sećanje na Maradonu

Argentinski navijači koji su u velikom broju u Kataru planiraju da odaju poštu Dijegu Maradoni koji je preminuo pre dve godine. Navijač Havijer Maluf izjavio je "Frans presu" da će na drugu godišnjicu smrti Dijega Maradone u petak nositi dres koji je nosio njegov idol. Navijači su rekli da će se moliti bogovima fudbala da svetski šampion iz 1986. godine inspiriše Lionela Mesija i argentinsku reprezentaciju na utakmici u subotu protiv Meksika, posebno u svetlu poraza od Saudijske Arabije u prvoj utakmici Mundijala. Kao i mnogi Argentinci, Havijer Maluf se nikada nije oporavio od Maradonine smrti, koji je preminuo 25. novembra 2020. od posledica srčanog udara. U petak će nositi dres koji je nosio Maradona na prijateljskoj utakmici protiv Engleske na Vembliju 1980. godine. "Nosiću ga u znak poštovanja", rekao je navijač u svom domu u Dohi gde se nalazi njegova kolekcija.

1 / 6 Foto: AP

09.17 - Ernandes operisao desno koleno

Francuski fudbaler Luka Ernandes uspešno je operisao desno koleno u Insbruku, posle teške povrede koju je zaradio tokom SP u Kataru. "Posle rupture prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena, Ernandes je u četvrtak uveče u Insbruku uspešno operisan", naveo je Bajern u saopštenju i dodao da će francuski fudbaler narednih dana u Minhenu započeti rehabilitaciju. Za takvu povredu uglavnom sledi šest meseci pauze, što najverovatnije znači da je Ernandes završio sezonu.

Luka Ernandes
foto: AP

09.01 - Melanšon pozvao Francuze da "učine nešto"

Lider francuske radikalne levice i vođa stranke "Nepokorena Francuska" Žan-Lik Melanšon pozvao je francusku reprezentaciju na SP u Kataru da "nešto učini" jer smatra da je sport politika. Melanšon je u svom nedeljnom video obraćanju simpatizerima rekao da jedva čeka da vidi šta će tim uraditi u Kataru gde brani titulu prvaka, preneo je francuski list Nuvel opservater. "Rekao sam momcima da treba nešto da urade. Ne vredi ići tamo i govoriti 'Sloboda, jednakost i bratstvo' a posle spustiti glavu i ne govoriti ništa", rekao je Melanšon koji, za razliku od predsednika Francuske Emanuela Makrona smatra da je sport politika.

08.00 - Nejmar povredio desni skočni zglob

Brazilski igrač Nejmar, koji je zamenjen u poslednjim minutima meča protiv Srbije (2:0) na Svetskom prvenstvu u Kataru, povredio je desni skočni zglob i teško je hodao dok je napuštao stadion.

Više o tome pročitajte na OVOM LINKU.

07.00 - Srbija izgubila od Brazila!

Dan za nama doneo nam je dugo očekivani duel Brazila i Srbije. Iako su se izabranici Dragana Stojkovića Piksija dobro držali u prvom poluvremenu, odbrana Orlova slomljena je u nastavku meča. Bolan poraz od Karioka glavna je vest u svim medijima, a naši momci ne gube nadu da u duelima protiv Kameuna i Švajcarske mogu do nokaut faze SP.

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track