DOMAĆIN PRVI ISPAO SA MUNDIJALA! Holandija se provukla protiv Ekvadora, Valensiju na nosilima izneli sa terena (VIDEO)
Foto: Profimedia

Mundijal

DOMAĆIN PRVI ISPAO SA MUNDIJALA! Holandija se provukla protiv Ekvadora, Valensiju na nosilima izneli sa terena (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Posle newrešenog rezultata na meču Holandija - Ekvador (1:1), domaćin katar je prva selekcija koja je ispala sa Mundijala, jer više nema ni teoretske šanse za drugo mesto u A grupi. Katar je izgubio u prve dve utakmice, dok Holandija i Ekvador sada imaju po četiri boda.

Holanđani su poveli najbržim golom na Svetskom prvenstvu, jer je gakpo već u 6, minutu zatresao mrežu. Gol su pogodili u Ekvadorci u samoj završnici prvog poluvremena, ali je taj pogodak poništen kontroverznom odlukom sudija. Mrežu je zatresao izvanredni Estupinjan, ali gol nije priznat zato što je jedan igrač Ekvadora bio u ofsajdu, iako nije uticao na igru.

Svojim trećim golom u Kataru, ib šestim uzastopnim za Ekvador na Mundijalima, Ener valensija je doneo izjednačenje na početku drugog poluvremena. U finišu utakmice, valensija je na nosilima iznet sa terena zbog povrede kolena desne noge.

Posle dva kola Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, Senegal ima tri, a domaćin šampionata Katar je bez bodova i prva je ekipa koja je eliminisana u grupnoj fazi, kolo pre kraja.

Katar je postao prvi domaćin Mundijala koji je eliminisan posle prve dve utakmice u grupi.

U trećem kolu Ekvador će u utorak od 16 časova igrati protiv Senegala, a u isto vreme Holandija protiv Katara.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Utakmica u Dohi između Holandije i Ekvadora je završena nerešeno

90+1. minut - Golman Holandije Nopert nije bio priseban, pogodio je pred svojim golom fudbalera Ekvadora, ali na njegovu sreću lopta odlazi u gol-aut.

89. minut - Najbolji igrač Ekvadora Ener Valensija je iznet sa terena na nosilima nakon što je ostao da leži na zemlji, a Holanđani nisu hteli da izbace loptu! Ener Valensija je povredio koleno desne noge.

73. minut - Gakpo je mogao još jednom da zatrese mrežu, ali nije uspeo, a bio je i u ofsajdu.

64. minut - Dobio je Valensija duel sa Timberom, potom zavrnuo u sredinu sa leve strane, pronašao Estradu, ali udarac po zemlji ofanzivca Ekvadora je bio previše slab da bi ugrozio Noperta.

59.minut - Prvo je Van Dajk izblokirao pokušaj Valensije iz dobre pozicije, lopta se odbila do Plate, koji je opalio sa ivice kaznenog prostora i pogodio prečku, koja je spasila Holanđane!

49. minut - GOL - 1:1 - Valensija! Poslednjih šest golova na Mundijalima za Ekvador je postigao Ener Valensija. Timber je izgubio loptu na svojoj polovini, ona je brzo stigla do Estupinjana koji je šutirao snažno. Nopert mu je odbranio udarac, ali je Ener Valensija natrčao na odbitak i doneo izjednačenje.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme utakmice u Dohi, u ekipi Holandije je i napadač Memfi Depaj

Prvo poluvreme:

45+3. minut - Posle kornera za Ekvadorce, lopta je došla do Estupinjana, koji je pogodio, ali je gol poništen jer se jedan igrač ekvadorskog tima nalazio u ofsajd poziciji, iako nije uopšte uticao na igru!

Pogledajte kontroverznu odluku sudija, kada je poništen gol Ekvadora:

45+2. minut - Slobodan udarac za Ekvador, Valensija je bio najviši u skoku, ali se lopta od igrača Holandije odbila u korner.

U prvom poluvremenu sudijska nadoknada će iznositi tri minuta

32. minut - Strahovit udarac Valensije sa ivice šesnaesterca, golman Holandije Nopert je jedva zaustavio njegov udarac.

24. minut - Probio je Kaisedo, ali je dao nešto jači for, pa su se Holanđani spasli tako što su loptu izbacili u korner.

11. minut - Pokušao je jedan od najboljih igrača Ekvadora da poravna rezultat, ali ga je Van Dajk izblokirao u poslednjem trenutku!

Holandija
foto: Profimedia

6. minut - GOL - 1:0 za Holandiju - Gakpo! Posle Depaja, Gakpo je tek drugi igrač Holandije koji se upisao u strelce na prva dva meča u istoriji Mundijala! Kodi Gakpo je postigao fantastičan pogodak! Opalio je sa ivice kaznenog prostora i zatresao mrežu Ekvadora udarcem u bliži ugao!

1. minut - Počela je utakmica u Dohi

Holandija
foto: Profimedia

U okviru drugog kola grupe A, snage će odmeriti fudbaleri Holandije i Ekvadora. Početak utakmice je u 17 sati.

Holandija - Ekvador 1:1

Stadion: "Kalifa Internešnl" u Dohi. Sudija: Gorbal (Alžir). Strelci: 1:0 Gakpo (6), 1:1 Valensija (49)

Holandija (5-3-2): Nopert - Blind, Ake, Van Dajk, Timber, Damfris - De Jong, Kopmajners, Klasen - Gakpo, Bergvajn. Selektor: Van Gal.

Ekvador (5-4-1): Galindez - Presiado, Porozo, Hinkapi, Tores, Estupinjan - Plata, Mendez, Estrada, Kasiedo - Valensija. Selektor: Alfaro.

Obe selekcije su trijumfovale u prvom kolu, Holanđani su slavili protiv Senegala sa 2:0, dok je Ekvador pobedio Katar rezultatom 3:1. Kada je u pitanju prolaz u narednu rundu, posle ovog meča će sve biti mnogo jasnije.

Selektor Ekvadora, Gustavo Alfaro, rekao je pred ovu utakmicu da njegova ekipa razmišlja isključivo o pobedi. - Ovo je utakmica koju bi trebalo da izgubimo. Holandija je došla na prvenstvo da bi postala svetski šampion, a ne samo da bi videla dokle može da stigne. Stavljeni smo u poziciju da nemamo šta da izgubimo. Ono što sam do sada video od moje selekcije daje mi samopouzdanje da možemo da ostvarimo dobar rezultat - istakao je Alfaro.

Oba selektora mogu da budu zadovoljno pošto će na raspolaganju imati sve igrače, niko nije povređen, iako je nastup Valensije bio pod velikim znakom pitanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track